HAYES&Y представят "Press.Go.Move.Slow" на най-големия им концерт досега

HAYES&Y са в трескава подготовка на големия им концерт в София на 1 декември (четвъртък) в Зала 3 на НДК. Фронтменът на бандата Благо днес дойде в студиото на FM+, за да разкрие повече детайли около шоуто.

Товаще бъде най-големият самостоятелен концерт на групата у нас до момента, посветен на представянето на дебютния им албум "Press.Go.Move.Slow"“.Водещата Евелина Павлова се сдоби с музикалната колекция на красив винил – истински подарък за музикалните ценители.

Автор на дизайна на албума е приятелката на фронтмена - София Добрева. Благо буквално е откраднал тези четири думи - "Press. Go.Move.Slow" (Натисни. Напред. Движи се. Бавно.) за заглавието на колекцията, след като ги е видял написани на нейното работно табло. Благо ги е видял като знак и ги е “взаимствал“. Още не е сигурен, че знае точно какво означават.

Наред с новите парчета на HAYES&Y, концертът ще обхване цялото им творчество и феновете ще чуят и най-големите имхитове. Jin Monic ще са откриващата банда, а в Зала 3 ще има и щанд, на който може да се закупи албума, както и официалният мърчъндайз на групата, който също е супер атрактивен. Иначе "Press.Go.Move.Slow" може да се купи от уебсайта на групата, поръчва се и пристига с помощта на Български пощи.

HAYES&Y са една от най-успешните зад граница български групи. Разпознаваеми са на Острова, а вече и в съседна Румъния, където наскоро са имали концерт пред няколкостотин души, а през лятото са били на фестивал и са свирили на една сцена с Arctic Monkeys.

Британските радиостанции често въртят песнитена групата. Особено популярни са в БиБиСи Манчестър, където имат лични контакти. Това много ги ласкае, но HAYES&Y е преди всичко българска група, независимо, че един от членовете й е финландец, споделя още Благо.

Той смята още, че на музикалната сцена у нас има подобрение. Харесва новите групи. Разбира се, групата обожава Jin Monic, които ще открият концерта им в четвъртък. Благо смята, че това е една от най-добрите български групи на живо. Другата група - вдъхновител е Остава и особено китаристът Георги Георгиев. Групата е признателна и на радиостанциите, които популяризират качествената българска музика -  FM+., Z-Rock и БНР.

Свързани новини

Броени дни до концерта на инди героите

22.11.2022

HАYES&Y с първи албум

12.10.2022