Истинската "Мисия невъзможна": Том Круз тръгна на война срещу изкуствения интелект

Холивудската звезда Том Круз се е включил на живо в Zoom по време на преговорите, които гилдията на актьорите и организацията на филмовите студия са провели през юни, когато са се обсъждали исканията на работещите в индустрията, предава life.dir.bg.
 
Въпреки че членовете на синдиката на актьорите призоваха всички да се присъединят в преговорите миналия месец, Том е бил най-голямата звезда, която се отзовала и се включила на живо. Целта на присъствието му била дискусията по повод използването на изкуствен интелект в кино и тв продукциите, като Том настоявал тя да бъде максимално ограничена.
 
Освен в защита на колегите си от прекомерна употреба на ИИ в кино и тв продукциите, Том се обявил и в защита на каскадьорите, чиято работа също би могла драстично да намалее заради развитите технологии.
 
Само преди дни той ясно показа, че твърдо застава зад исканията на работещите в индустрията, като сложи на пауза снимките на следващия филм от поредицата "Мисията невъзможна" в момента, в който те обявиха стачка.
 
Поне засега преговорите между двете страни, актьори и продуценти, са замразени, като мнозина прогнозират, че стачката има вероятност да продължи месеци напред. Ако това действително се случи, то ще се отрази пагубно на есенния тв сезон отвъд океана, както и на сезона, в който се раздават най-престижните награди за кино и телевизия.

Свързани новини

Над 200 изпълнителя зад подписката

09.04.2024

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Ето кой ще се бори за "Оскар" 2024

24.01.2024

The Beatles отново превземат върха

06.11.2023

ИИ отстъпва на човека - все още

19.09.2023