Истинската "Мисия невъзможна": Том Круз тръгна на война срещу изкуствения интелект

Холивудската звезда Том Круз се е включил на живо в Zoom по време на преговорите, които гилдията на актьорите и организацията на филмовите студия са провели през юни, когато са се обсъждали исканията на работещите в индустрията, предава life.dir.bg.
 
Въпреки че членовете на синдиката на актьорите призоваха всички да се присъединят в преговорите миналия месец, Том е бил най-голямата звезда, която се отзовала и се включила на живо. Целта на присъствието му била дискусията по повод използването на изкуствен интелект в кино и тв продукциите, като Том настоявал тя да бъде максимално ограничена.
 
Освен в защита на колегите си от прекомерна употреба на ИИ в кино и тв продукциите, Том се обявил и в защита на каскадьорите, чиято работа също би могла драстично да намалее заради развитите технологии.
 
Само преди дни той ясно показа, че твърдо застава зад исканията на работещите в индустрията, като сложи на пауза снимките на следващия филм от поредицата "Мисията невъзможна" в момента, в който те обявиха стачка.
 
Поне засега преговорите между двете страни, актьори и продуценти, са замразени, като мнозина прогнозират, че стачката има вероятност да продължи месеци напред. Ако това действително се случи, то ще се отрази пагубно на есенния тв сезон отвъд океана, както и на сезона, в който се раздават най-престижните награди за кино и телевизия.

Свързани новини

Том Круз се разходи по Капалъ Чарши

25.07.2023

Том Круз на червения килим в Рим

23.06.2023

Шакира и Том Круз заедно?

09.05.2023

Българка в новата "Мисия невъзможна"

24.03.2023

Виж как Том Круз рискува живота си

20.12.2022