Чуй новия сингъл на The Pretenders - "A Love"

The Pretenders издадоха нова песен "A Love", част от техния дългоочкван нов студиен албум Relentless, който излиза на 15-ти септември.
 
Песента е с мигновено усещане за класика, тъй като яркият и емоционален текст на Криси Хайнд е подкрепен от разпознаваемия звуков подпис на Pretenders.
 
 
Говорейки за песента "A Love", Криси Хайнд казва: "Предполагам, че това е най-традиционно звучащата песен на Pretenders в албума, в духа на "Kid" или "Talk of the Town", или някоя от тези със средно темпо през годините. Често виждам любовта/връзките почти в същия дух, като пристрастяването към наркотици. Въпреки че, след като казах това, знам, че съм изморена и цинична… "The Buzz" на Hate for Sale е със същата тема."
 
Новият сингъл пристига на фона на успеха след тяхното изненадващо изпълнение в Гластънбъри с участието на специалните гости - Джони Мар и Дейв Грол, и се превърна в акцент на фестивала. 
 
След обявяването на Relentless, графикът с турнета на The Pretenders е натоварен. Групата стартира албума с ексклузивни, интимни клубни концертни изпълнения, които са разпродадени моментално. Емоционалните шоутата са изпълнени с неиздавани нови песни и разпръснати изненадващи хитове.
 
 
На 17 септември, само два дни след издаването на новия албум, The Pretenders ще се завърнат в Обединеното кралство за шоу на BBC Radio 2 in the Park пред 35 000 фенове. През октомври групата ще се върне в Америка, за да свири на фестивала Ohana, Калифорния, по покана на Еди Ведър и Дейв Грол.
 
Relentless - съдържание:
1. Losing My Sense Of Taste
2. A Love
3. Domestic Silence
4. The Copa
5. Promise Of Love
6. Merry Widow
7. Let The Sun Come In
8. Look Away
9. Your House Is On Fire
10. Just Let It Go
11. Vainglorious
12. I Think About You Daily
 
Relentless бележи второто сътрудничество между Криси Хайнд и местния китарен герой на групата Джеймс Уалбърн. Криси описва техния процес на писане на песни като "истинско мелодично пътешествие". Предстоящият албум, продуциран от Дейвид Ренч и записан в Battery Studios в Западен Лондон, включва 12 нови песни, изпълнени от това, което Криси нарича "The Pretenders Collective". Освен Джони Грийнууд от Radiohead и The Smile, осигуряващи струнни аранжименти, тази разширена група включва Джеймс Уалбърн (китари), Крис Зонне (барабани), Крис Хил (контрабас), Дейв Пейдж (бас) и Каруин Елис (клавишни и китари).
 
 
Relentless е ясно дефиниран етап и показва къде се намират The Pretenders през 2023. Пристигайки с импулсивността и отношението, които едновременно определят вечния дух на групата, първият сингъл "Let The Sun Come In" беше превърнат в запис на седмицата на BBC Radio 2, а колаборацията на Криси с Джони Грийнууд в "I Think About You Daily" е описана като "водено от пиано и струни, което те удря право в сърцето".

Свързани новини