The Killers качиха руски фен на сцената в Грузия, радио "Тбилиси" свали музиката им от ефир

The Killers се извиниха, след като фронтменът им Брандън Флауърс се озова в горещи геополитически води, за които явно не беше подготвен, като каза на феновете си на коцерт в Грузия, че трябва да гледат на руснаците "като на братя".
 
Бандата официално се извини за погрешната стъпка, след като вокалът Брандън Флауърс беше освиркан за това, че качил на сцената руски фен, който да свири с тях на барабаните по време на концертa. Формираната в Лас Вегас група беше в черноморския курорт Батуми във вторник, като част от европейското им турне, когато Флауърс огледал публиката, за да поканят фен, който да им помогне да изпълнят парчето "For Reasons Unknown".
 
В аудиторията бил и фен с плакат "Ако съдбата е на моя страна, днес ще съм вашият барабанист". Групата го поканила на сцената и го запитала дали е местен, на което той отговорил, че е руснак. В кадри, споделени в социалните медии, се чува как Флауърс казва на тълпата: "Не познаваме етикета на тази държава, но този човек е руснак. ОК ли сте да качим руснак тук?"
 
Хората реагирали смесено на думите му, на което самият Флауърс реагирал емоционално, казвайки на освиркващата ги тълпа: "Не можете ли да разпознаете кога някой е ваш брат? Той не е ли ваш брат? Значи и аз, който съм от Америка, също не съм ваш брат?" И добавил: "Едно от нещата, които се научихме да ценим от това да сме в тази група е, че тя събира хората заедно и тази вечер искам да празнуваме това, че сме тук, заедно. Не искам това да се превърне в нещо грозно. Аз гледам на всички вас като на свои братя и сестри."
 
Инцидентът накарал част от хората в публиката да си тръгнат в знак на протест, а немалко фенове заявили с изразителни, макар и нецензурни, жестове отношението си.
 
 
Грузия получи своята независимост от Съветския съюз през април 1991, а през август 2008 руските сили нахлуха в държавата, след което Москва наложи контрол над два сепаратистки региона - Абхазия и Южна Осетия. Напрежението между двете държави се засили още повече след руската инвазия в Украйна и последващата вълна от руснаци, бягащи от държавата си. Грузинското население е силно про-украински настроено.
В последствие The Killers се извиниха, отбелязвайки, че "да обидим когото и да било не е било намерението ни изобщо". В пост в социалните мрежи бандата заяви: "Даваме си сметка, че коментарът ни как всички в аудиторията на концерта на Killers са "братя и сестри"' може да бъде погрешно разбран. Не искахме да разстроим никого и се извиняваме. С вас сме и се надяваме да се върнем скоро."
 
Гафът им обаче предизвикал гневни реакции в цялата страна и една от най-големите радиостанции в страната, "Тбилиси", обяви, че ще свали цялата музика на групата от ефира си в знак на протест.

Свързани новини

The Killers: "Best of" албум, нов сингъл

12.12.2023

The Killers с нов сингъл

09.08.2022