Кейти Пери продаде музикалния си каталог за 225 милиона долара

Кейти Пери продаде правата за музиката си на "Литмъс мюзик" – компания, съоснована от президента на "Кепитъл Рекърдс" Дан Маккаръл и финансирано от "Карлайл груп".
 
Договорката се отнася до всички пет студийни албума на изпълнителката, както и 16 нейни мултиплатинени сингъла, информира БТА. "Карлайл груп" заяви, че сделката на стойност 225 милиона щатски долара.
 
Според компанията партньорството с Пери е възможно благодарение на дългогодишните професионални отношения на певицата и съоснователя и главен творчески директор на "Литмъс мюзик" Дан Маккаръл. Двамата са започнали през 2010, когато Маккарол е назначен за президент на "Кепитъл рекърдс". "Кейти Пери е креативен визионер, оказал голямо влияние върху музиката, телевизията, киното и филантропията", каза Маккаръл. "За мен е голяма чест да партнирам отново с нея и да помогна на "Литмъс" да работи с нейния невероятен репертоар."
 
Ханк Форсайт, съосновател и главен изпълнителен директор на "Литмъс мюзик", нарече песните на Пери "съществена част от тъканта на глобалната културна""Ние сме толкова благодарни, че работим отново заедно с такъв доверен партньор, чиято почтеност блести във всичко, което прави", заяви Мат Сетъл, управляващ директор на "КарлайлгГруп".
 
През юли телевизионното предаване "Америкън айдъл" обяви, че Кейти Пери ще се завърне като съдия за седмия сезон на шоуто, който ще се излъчва през пролетта на 2024.
 
Петте студийни албума на Пери, включени в сделката, са издадени между 2008 и 2020. Те са One of the Boys, Teenage Dream, Prism, Witness и Smile. Музикалната корпорация "Юнивърсъл" притежава оригиналните записи на тези албуми.

Свързани новини

Радост за феновете на Кейти Пери

05.01.2024

Първа публична поява за Дейзи Доув

07.11.2023

Кейти Пери с интересно обещание

03.04.2023

Кейти Пери и Дуа Липа с нов опит за дует

05.04.2022

Кейти Пери записа благотворителен сингъл

08.11.2021