Група Пеперуда с втори видео сингъл - "Кой ни дели"

Мирослав Иванов (продуцент, китари) и Михаил Иванов (автор текст, вокали), които са "братя" единствено по музикална линия, отново ни понасят на пеперудени криле с новата песен на общата им група с Христо Михалков (бас) и Николай Данев (ударни), "Кой ни дели".
 
Нежна акустична китара, кадифен глас, есенна меланхолия и текст с дъх на зима - всичко това е част от атмосферата в тази песен, посветена на избеляването на обичта между хората.
 
 
"Кой ни дели" е едно напомняне за това какви сме били един за друг с близките ни хора, преди да допуснем липсата на любов да ни "раздели". Понякога е въпрос на отдалечаване на хората един от друг, натрупване на болка и вина."- споделя Михаил за това какво е вдъхновило песента.
 
Видеото е на Васил Стефанов и Стефка Николова, които използват тези 3:23 мин, за да ни покажат натуралното, неподправено лице на група Пеперуда, когато са заедно и изпълняват една песен за раздяла.
 
Идеята за проекта е на Мирослав Иванов, и възниква по време на пандемията, когато всички бяхме сковани от страх и безпътица. Музикалните фенове познават Мирослав или @GuitarMiro заради неговата китара и невероятен звук, почерк и присъствие на сцената. Би могло да се каже, че китарата е най-интимният приятел на Миро, а човекът, който се грижи за нея е Михаил Иванов. Лютиерът, на когото е поверявана тънкострунната музикална половинка на Миро, е някак естествено близък и важен за него. 
 
С времето Михаил споделя с Миро това, че всъщност умее да пише стихове и дори има музика, която през годините е трупал в себе си. И така, в онзи момент сковал света ни, вдъхновен от текстовете на Михаил, Миро решава, че дори страхът и депресията биха могли да се облекат в красива музика. Заедно решават да последват максимата на Антон Павлович Чехов: “Изкуството не трябва да е отражение или бягство от реалността, а да отразява това, което е в мечтите." Двамата започват творческо пътешествие на нежните криле на мечтите и надеждите. Миро привлича Христо Михалков и Николай Данев и заедно започват да градят нещо ново, искрено и игриво, което четиримата наричат група Пеперуда. 
 
Защо Пеперуда? Защото музиката на тази четворка пърха в съзнанието на слушащия. Пеперудата е наситена с много символика, но преди всичко е позитивна, нежна и крилата като музата, която обединява тези музиканти. 
 
 
Дебютният им сингъл “Без страх” получи своята радио премиера в ефира на Българско национално радио в конкурс за нова българска поп и рок музика “Пролет”. До края на годината момчетата ще бъдат готови с първото си EP - кратък албум, който да ги представи в по-цялостен образ. 

Свързани новини