Тейлър Суифт отмени концерта си в Рио, фенка загуби живота си

Певицата Тейлър Суифт отложи концерта си за изминалата събота в Рио де Жанейро заради изключителната горещина в мегаполиса и загиналата в следствие на това нейна фенка. Шоуто е пренасрочено за понеделник, като всички билети за представлението в събота остават валидни за новата дата.

"Сигурността и здравето на моите фенове, на другите изпълнители и на техниците трябва да бъде приоритет", обясни Суифт в пост в Инстаграм.

По време на концерт от турнето Eras Tour, 23-годишна фенка на поп звездата се почувствала зле и после починала. Причините за смъртта на Ана Клара Беневидес Мачадо не е обявена, но според медийни информации, на посетителите на концерта не било разрешено да внасят бутилки с вода на стадиона, въпреки високите температури.

Организаторите на шоуто съобщиха, че бразилката е била прегледана от парамедици, след като не се почувствала добре. Тя била откарана в спешния център на стадиона, след това в болница, но час по-късно издъхнала. Според местни медии, почитателите на Суифт са чакали на опашка с часове пред стадиона с чадъри, а някои от тях се поливали с вода. 

След трагедията, певицата написа на ръка, че е с разбито сърце и публикува бележката в социалните медии.
Температурите в Рио и в по-голяма част от Бразилия през последните дни са рекордно високи и опасни. Този уикенд на места в Рио температурите бяха около 40 градуса по Целзий, но заради комбинацията от горещина и влага те се усещаха като много по-високи. В събота сутринта усещането беше за 59 градуса по Целзий, което не е било отчитано никога досега в града.

Кметът на Рио де Жанейро поиска промяна в правилата преди последните два концерта от турнето на Суифт. Министърът на правосъдието Флавио Дино написа в социалната мрежа X (известна преди като Туитър), че министерството ще въведе "извънредни правила" за достъпа до вода на концерти и други публични събития.

Свързани новини

Тейлър Суифт продължава да обира награди

23.02.2024

Тейлър Суифт промени играта

15.02.2024

Тейлър Суифт поощри екипа си

09.02.2024

Тейлър Суифт вдига рейтинга на Супербоул

08.02.2024

Понякога известността може да е опасна

30.01.2024