Личност на годината за 2023-а е... Тейлър Суифт

Американската попзвезда Тейлър Суифт, която разтърси музикалната индустрия с феноменално успешно турне, беше обявена за личност на годината за 2023 г. от списание ''Тайм''.

Тя победи 8 други кандидати, сред които холивудските стачкуващи, Си Дзинпин, Сам Олтман, прокурорите на Тръмп, Барби, Владимир Путин, крал Чарлз III и Джером Пауъл. Сп. "Тайм" отбелязва, че изпълнителката на хитове като Shake It Off и Cruel Summer, която наследява украинския президент Володимир Зеленски на престижната позиция, е "първият човек в областта на изкуството, обявен за "Личност на годината" заради успеха си като артист". Главният редактор на списанието посочва, че отличието често се присъжда на държавни глави или титани на индустрията, но "Тейлър Суифт е намерила начин да премине границите и да бъде източник на светлина". "Заради това, че изгради свой собствен свят, но направи място за толкова други хора, заради това, че превърна историята си в световна легенда, заради това, че донесе радост на общество, което отчаяно се нуждае от нея, Тейлър Суифт е "Личност на годината" на сп. "Тайм", пише още Сам Джейкъбс. Певицата заяви, че "никога не се е чувствала толкова горда и щастлива".

Нейните албуми или техните преиздадени версии често оглавяват американските класации, какъвто в момента е случаят с 1989 (Taylor's Version), който е на върха в чарта Билборд 200. Турнето й "Eras" генерира повече приходи, отколкото Супербоул 2023, който се проведе на същия стадион. Феновете дойдоха от цялата страна, отсядаха в хотели, хранеха се навън и харчеха за всичко - от потници до лимитирани винили, като според съобщенията средният посетител на Eras е похарчил близо 1300 долара. Попзвездата дори направи и филм за самото турне, което оглави боксофисите.

Като бизнес дама Суифт е изградила империя, чиято стойност според някои оценки надхвърля 1 милиард долара. И като знаменитост е внимателно наблюдавана за всичко - от това с кого се среща до какво се облича - тя отдавна се радва на постоянно внимание и знае как да го използва. На нея са посветени поне 10 урока в колежа, включително един в Харвард; професор Стефани Бърт каза, че планира да сравни творчеството на Суифт с това на поета Уилям Уърдсуърт.

Свързани новини

Рекорд след рекорд

25.04.2024

Ново 20

19.04.2024

Мадона и Лана дел Рей също го отнесоха

17.04.2024

Тейлър продължава победния си ход

03.04.2024

Тейлър Суифт предизвика скандал в Азия

08.03.2024