Загубите за Пъф Деди след обвиненията в изнасилване нарастват

В последните седмици рапърът Шон Комбс, известен още като "Puff Daddy" и "P. Diddy", бе обвинен от четири различни жени за различни посегателства.

На 6 декември бе повдигнато ново обвинени този път от Ms. Doe, която твърди, че през 2003 г. рапърът заедно с двама негови приятели са я дрогирали и са я изнасилили. Припомняме, че през ноември Пъф Деди бе обвинен от своята бивша приятелка в сексуално насилие. Рапърът предпочете да се разбере с нея извън съда и делото бе прекратено.

Това провокира рапърът да напише в своя Twitter акаунт следното: "ДОСТАТЪЧНО! В последните няколко седмици мълчаливо наблюдавах как се опитват да ме унищожат, да разбият репутацията ми и всичко, което съм създал. Хора, които търсят бързо забогатяване, ме обвиниха в измислени прегрешения. Нека бъда напълно ясен: Не съм извършил нито едно от нещата, в които ме обвиняват. Ще се боря за името си, за семейството си и за истината."

 

 

Сега обаче може ще се стигне до нов удар за рапъра. Той е номиниран за награда Грами, дали обаче ще може да присъства на събитието все още не е ясно. Според изявление на Академията за звукозапис сега могат да се променят правилата дали той ще бъде добре дошъл на церемонията по връчването на наградите "Грами" през 2024 г. "Приемаме този въпрос много сериозно и сме в процес на оценка", се казва в изявление на организацията до сп. Rolling Stone. Понастоящем Комбс е номиниран в категорията за "Най-добър прогресивен R&B албум" за проекта си "The Love Album". Представител на Академията уточни, че дискусията дали да присъства е съсредоточена около самата покана и няма информация относно това дали номинацията на Комбс ще бъде отхвърлена или не. Все пак тяхното изявление е първото за ситуацията, което дават досега.

Освен присъствието, оттеглянето на самата номинация може да не е вероятен сценарий - ако скорошната история е някакъв показател. През 2021 г. Мерилин Менсън и Луис Си Кей, които преди това бяха обвинени в сексуално насилие, получиха номинации. Менсън бе номиниран за приноса си в "Донда" на Кание Уест - който го номинираха за "Албум на годината". Главният изпълнителен директор на "Грами" Харви Мейсън-младши заяви тогава пред "The Wrap", че Академията "няма да ограничава хората, които могат да представят материалите си."

И още - що се отнася до бизнеса на Комбс - твърди се, че е инвестирал над 20 милиона долара. Неотдавнашните обвинения обаче доведоха до удивителен спад. Според сп. "Rolling Stone" 18 водещи бранда са потвърдили, че са приключили работните си отношения и с компанията на Пъф Деди за електронна търговия "Empower Global" след обвиненията в насилие. Марките посочиха сериозността на обвиненията и подкрепата си за жертвите като причини за действията си.

Шон Комбс вече се оттегли от поста си на председател на американската музикално ориентирана телевизия "Revolt", тъй като все повече компании продължават да прекратяват връзките си с изпълнителя. Според "Rolling Stone", въпреки че значителен брой компании са прекратили връзките си с Шон, все още има някои, които са избрали да останат по различни причини.

Свързани новини

Проблемите му се задълбочават

26.03.2024

Global Music Report - резултатите

22.03.2024

В очакване на звездно бебе

12.03.2024

Бой банда от 80-те години се завръща

11.03.2024

Посягал ли е Пъф Деди и на мъже?

28.02.2024