Мъж е обвинен в тормоз и преследване на Тейлър Суифт

Мъж е обвинен в тормоз и преследване, след като е забелязан близо до нюйоркския дом на Тейлър Суифт "около 30 пъти" в последните два месеца.

Дейвид Кроу (33 г.) от Сиатъл, щата Вашингтон, е задържан в понеделник вечерта в близост до къщата на изпълнителката и са му повдигнати двете обвинения. Той е арестуван, след като полицията се отзовала на повикване за "емоционално разстроен мъж, който се държи хаотично". В сряда Кроу е бил изправен пред съд в Ню Йорк, като е освободен при условие, че бъде поставен под наблюдение.

В жалбата се посочва, че служител от охраната е забелязал мъжа на мястото "около 30 пъти" от 25 ноември насам, като Кроу е бил помолен 10 пъти да не приближава сградата. В същия ден, в който се е явил в съда, Кроу отново е бил арестуван и обвинен в "престъпно неуважение", след като полицаите пристигнали при спешно повикване за мъж в близост до дома на Тейлър Суифт. Не е ясно дали мъжът е арестуван и обвинен преди или след явяването му пред съда в сряда. Дейвид Кроу ще се яви в съда на 3 март по обвиненията в преследване и тормоз. Не е ясно кога ще бъде изправен пред Темида по другите обвинения.

Припомняме, че и в събота полицията в Ню Йорк арестува човек при опит да проникне в жилището на Тейлър Суифт в Трибека. Жителите наблюдавали как човекът се спотайва, спи на стълбите, пуши и създава дискомфорт в квартала. Въпреки многобройните обаждания до 911, действията са предприети едва когато мъжът се е опитал да влезе. След като са проверили досиетата, полицаите са арестували мъжа за това, че не се е отзовал на призовки за нарушаване на реда, издадени в Бруклин през 2017 г., казаха полицейските източници. 

Не е ясно дали двата случая от последната седмица са дело на един и същ човек.

Свързани новини

Тейлър продължава победния си ход

03.04.2024

Тейлър Суифт предизвика скандал в Азия

08.03.2024

Нова песен, нов албум

06.03.2024

Тейлър Суифт продължава да обира награди

23.02.2024

Тейлър Суифт промени играта

15.02.2024