Властите обискираха имотите на Пи Диди, той избяга на Карибите

Два имота, собственост на рапъра Шон "Диди" Комбс в Лос Анджелис и Маями, бяха претърсени от федерални агенти. Поводът е разследване на агентите от вътрешна сигурност и други правоприлагащи органи като част от текущо разследване за сексуален трафик.
 
Рапърът, който е изправен пред нарастващи дела за сексуален тормоз и изнасилване, не беше забелязан никъде, докато агентите претърсваха имотите му в понеделник следобед, изнасяйки кутии и торби с доказателства, съобщава life.dir.bg. Според сайта TMZ магнатът не само че не е бил в нито един от домовете си, но личният му самолет, LoveAir LLC, е бил забелязан да се насочва към Карибите.
 
Разследващите обградиха дома на Пи Диди в богатия квартал Холмби Хилс в Лос Анджелис с полицейска лента, като видео показа как най-малко двама души са изведени с белезници.
 
Въоръжени агенти от Министерството на вътрешната сигурност навлязоха в луксозни имоти както на Източното, така и на Западното крайбрежие, като видеозаписи показаха кръжащи над тях хеликоптери. Множество служители бяха забелязани да изнасят чанти и кутии с доказателства до микробус с помощта на полицейски кучета.
 
Говорител на Разследванията на вътрешната сигурност каза пред DailyMail.com: "По-рано днес Разследванията на вътрешната сигурност Ню Йорк изпълни действия на правоприлагащите органи като част от текущо разследване с помощта на поделенията в Лос Анджелис, Маями и нашия местен партньори в правоприлагащите органи. Ще предоставим допълнителна информация, когато имаме налична."
 
Обискът се случва само няколко седмици, след като на един от обвинителите на Диди по дело за сексуално посегателство беше наредено да разкрие самоличността си.
 
Рапърът и музикален магнат води различни съдебни битки, включително една срещу неназована жена, която твърди, че той и двама негови приятели са я насилили сексуално, когато е била на 17. R'n'b певицата Касандра Вентура заведе дело срещу Пи Диди във федерален съд в Манхатън в средата на ноември, обвинявайки го, че я е подложил на физическо насилие, сексуално робство и изнасилване по време на тяхната професионална и романтична връзка, продължила 10 години. Едно от основните твърдения на Вентура е, че изпълнителят я е принуждавал да участва в сексуални действия с наети от него проститутки, докато той наблюдавал и снимал срещите.
 
Искът се позовава на нарушения на федерални и щатски закони за трафик на хора. Вентура и Диди обявиха на следващия ден, че са сключили споразумение при конфиденциални условия. Тогава адвокатът Брафман каза, че това "по никакъв начин не е признаване на нарушение" и че клиентът му продължава "категорично да отрича" твърденията на Вентура. Искът ѝ е един от поне четири подадени граждански жалби през последните месеци, в които се отправят обвинения срещу Комбс в сексуално посегателство.
 
През декември, в отговор на последната гражданска жалба, която го обвиняваше в участие в групово изнасилване на тийнейджърка, която той организирал да лети от Детройт до Ню Йорк преди 20 години, Комбс разпространи изявление, в което отричаше всички обвинения като подправени от хора, търсещи пари.
 
Шон "Диди" Комбс е основател на лейбъла "Бед бойс рекърдс". Той е сред най-влиятелните продуценти и успешен хип-хоп изпълнител. Освен това има своя модна линия.

Свързани новини

Посягал ли е Пъф Деди и на мъже?

28.02.2024

След редица обвинения в изнасилване

13.12.2023

P Diddy отново стана Puff Daddy

27.03.2014

P. Diddy иска да купи ТВ канал

11.03.2014

Diddy е най-добре платен

01.10.2013