SoFest Spring 2024: Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на "Този филм"

Всички помнят парчето "Този филм" на Дони и дуетната му половинка Нети, което преди години стана хит за броени дни. На 17-ти май, на сцената на пролетното издание на SoFest, ще е премиерата на едноименния спектакъл. 
 
Авторът на пиесата "Този филм" я определя "като комедия с привкус на романс". Драматург е обичаният певец, композитор и актьор Добрин Векилов-Дони. Това не е ново амплоа за него - първата му творба бе "Нощта на рокендрола". Дони споделя, че по принуда е започнал да пише, защото му е било трудно да намери текст, с който да няма проблем с права или с автор. За режисурата на пиесата "Този филм" той се е доверил на Иван Урумов, а ролите са поверени на Антоанета Добрева-Нети и Асен Блатечки. Това че "Този филм" е комедия, в която не оставаш безучастен нито за момент се видя от големия интерес на публиката при европейското турне на спектакъла. На родната сцена ще може да се насладим на неговата премиера именно на SoFest Spring.
 
В същата петъчна вечер публиката на фестивала ще се докосне и до магията на още едно изкуство и вокалния талант на три млади певици. Виктория Чешмеджиева, Йоана Великова и Виктория Ехиянова или обичаното трио VIVA ще удивят с акапелни изпълнения, музикални интерпретации и ще представят сингли от дебютния си албум Supernova. Техен специален гост ще бъде Яна Николова. Младата певица със завладяващ глас е текстописец на синглите в албума заедно с баща си Славчо Николов от Б.Т.Р., който е и автор на музиката в албума на триото.
 
Сцената на SoFest са избрали още няколко обичани творци с нови проекти. Теодосий Спасов и музикантите, част от The Crossover Trio от Гърция, ще изпълнят за първи път пред българска публика нови пиеси с мелодии, обединени от традиционна и модерна балканска музика - със средиземноморски привкус. 
 
Дара Екимова, заедно с бенд и танцьори, ще изпее авторски парчета от предстоящия си албум. Водещата на популярната рубрика "КиноСпирка“, Мария Вълдобрева, заедно с нейният гост - музикантът и композитор Петър Дундаков, ще разкрият тайната на създаването на кино и театрална музика. Феновете на SoFest ще са единствените, които в навечерието на рождения ден на Стефан Вълдобрев ще присъстват на промоцията на най-новия албум на култовата група Обичайните заподозрени – !УдивителниВъпросителни?.
 
Обрати, интересно действие, комични ситуации, напълно неочаквано развитие - това са думи, валидни не само за спектакъла "Този филм", но и за всяко едно от събитията на SoFest Spring. Елате и изживейте привилегията да сте на премиера!
 
Може да намерите билети за SoFest Spring на предварителна продажба, на промоционална цена с -20% и допълнителна отстъпка за група - в мрежата на Ивентим, в ГрабоБГ и на sofest.art.
 

Свързани новини

От джаз, поп и рок, до подкаст и изложби

10.04.2024