Ед Шийрън празнува 10 години албум "x"

Ед Шийрън пусна юбилейно издание на албума "x" по повод 10 години от издаването на оригинала. Освен в обичайните формати, колекцията се появява и на новия по-екологичен формат EcoRecord.

Вторият албум на изпълнителя излиза през 2014 г. и се превръща в катализатор за възхода на музикалната му кариера. Световните му продажби до момента надхвърлят 22 милиона копия. Именно от този запис са хитовете “Don’t”, “Sing”, “Photograph” и “Thinking Out Loud”. 

Освен песните от оригинала, новото юбилейно издание включва 9 бонус парчета в различните формати, като до момента те не са издавани на винил. Сред тях са "I See Fire" и "All of the Stars", които Шийрън записва за саундтрака на филмите съответно "Хобит: Пущинакът на Смог" и "Вината в нашите звезди". 

Миналия месец той отпразнува годишнината на албума със специален концерт в Бруклин в САЩ, за който билетите бяха разпродадени. На сцената британският хитмейкър изпълни всички песни от "x", като за повечето от тях това беше първо изпълнение на живо. 

Ед Шийрън е сред най-популярните музикални звезди в света, а от албумите му са продадени близо 200 милиона копия. Има редица награди, сред които четири "Грами" и пет БРИТ. През 2015 г. и 2018 г. получава наградата "Айвър Новело" за автор на песни от Британската академия. 

Певецът покори целия свят с турнето си "Mathematics", което стартира през 2022 г. и продължава и в момента. Финалът ще бъде през септември тази година, а в графика беше включена и спирка в София на Националния стадион "Васил Левски". Концертът пред българските фенове ще бъде на 31 август. 

Свързани новини

Фенове полудяха по бельото на Ед Шийрън

30.11.2023

Важно!

25.10.2023

Ед Шийрън идва у нас!

20.10.2023

Певецът с уникално постижение

12.10.2023

Англичанинът може да бъде и лошо момче

05.10.2023