Андреа Бочели празнува 30 години на сцена с новия си албум Duets

Броени дни след звездния си концерт на лондонския фестивал BST Hyde Park, един от най-успешните класически изпълнители на всички времена Андреа Бочели обявява новия си албум Duets, в който са събрани най-обичаните му съвместни проекти, както и чисто нови произведения по случай 30-годишнината му. 
 
Тази колекция от 32 песни, която ще излезе на 25 октомври, включва дуети с Ед Шийрън, Селин Дион, Сара Брайтман, Дуа Липа, Дженифър Лопес, Джорджиа и Лучано Павароти, както и нови колаборации, записани специално за албума, с Шаная Туейн, Крис Стейпълтън, Гуен Стефани, Марк Антъни, Karol G, София Карсън, ЛорънДейгъл, Елайса, Матео Бочели и Ханс Цимър. 
 
През 30-годишната си кариера маестрото си сътрудничи на италиански, испански и английски език с оперни легенди, звезди от телевизионния екран, рок и поп икони, джазмени и класически пианисти, както и със семейството си. И много от тези партньори, които пеят, пишат и продуцират, се превръщат в големи приятели на Бочели. 
 
 
Сингълът, с който е обявен албума, е "Da Stanotte in Poi (From This Moment On)" на Бочели и петкратната носителка на "Грами", Шаная Туейн - най-продаваната поп изпълнителка на всички времена. Това е преработка на нейния огромен хит "From This Moment On" с новозаписан текст, продуциран от Рик Ноуелс. Шаная винаги е харесвала идеята да изпълни песента като класически дует и сега, 27 години след издаването ѝ, тя намира перфектния партньор, с който да я сподели на изцяло нова публика. 
 
Новa документална продукция за маестрото ще излезе по кината тази година. "Андреа Бочели: Because I Believe" проследява пътя му от скромен изпълнител в пиано бар до световно признат певец с разпродадени концерти по целия свят.
 

Свързани новини

Ед Шийрън избухна в София

02.09.2024

Ед Шийрън с грандиозен концерт в Румъния

30.08.2024

Обратното броене започна

20.08.2024

Коледни новини през август

14.08.2024

Филмът е режисиран от Айрийн Тейлър

13.08.2024