Тереза Тодорова-Tessa търси себе си в "Lost Girl"

Тереза Тодорова, известна с творческия си псевдоним Tessa, представи новата си песен "Lost Girl". 
 
Както обикновено за Тереза, която пише текстовете на песните си сама, лириките и тук са лично нейни, но сега нейна е и музиката. За аранжимента младата певица се е доверила на Петър Алексиев , Атанас Борисов и Алекс Нушев, а парчето си е продуцирала сама.
 
 
Тереза Тодорова е на 19 години, родом от град Русе. В момента живее и работи в София, участвала е в различни музикални риалити телевизионни предавания, включително "България търси талант" и "Звездите в нас".
 
На 4 годишна възраст е първата и поява на голяма сцена, а на 5 годишна възраст започва да свири на пиано. Има многобройни награди от конкурси по пиано и пеене в България, Европа и САЩ. Два пъти е била на сцената на Карнеги Хол в Ню Йорк, откъдето печели награди за изпълнители - вокал и пиано.
 
От първи до четвърти клас учи в НУИ "Проф.Веселин Стоянов" в Русе. След това продължава обучението си в София, а средното си образование завършва в Bosworth Independent College във Великобритания.
 
Най-голямото нейно постижение до този момент е участието и в Националната опера, в ролята на Епонин от мюзикъла “Клетниците”, където си партнира с Орлин Павлов, Деница Шопова, Весела Делчева и Владимир Михайлов. Открива я директорът на Национална опера и балет, акад. Пламен Карталов, след като гледа училищно представление с нейно участие и лично я кани да се яви на онлайн прослушване от продуцентите на "Клетниците" във Великобритания. Така, едва 15 годишна, тя прави своя дебют.
 
През 2023 година се завръща в България, където решава да развива музикалната си кариера. Живее в София. Работи в столичен пиано бар, където пее и освен това преподава на деца уроци по английски език. 
 

Свързани новини