Терористична заплаха отмени концерти на Тейлър Суифт

Три концерта на поп звездата Тейлър Суифт във Виена тази седмица бяха отменени, след като австрийските власти потвърдиха, че се е готвело нападение срещу стадиона, на който трябваше да се състоят концертите.

"След като представители на властите потвърдиха, че се е готвела терористична атака на стадион "Ернст Хапел", нямаме друг избор и отменяме трите планирани концерта в името на всеобщата сигурност", заяви в Instagram организаторът на концертите, като уточни, че хората, закупили билети, ще получат обратно парите си.

Австрийската полиция задържа двама души, заподозрени в планирането на атаки срещу концертите, каза генералния директор за обществената сигурност Франц Руф на пресконференция снощи.

"В рамките на разследването идентифицирахме подготвителни дейности и забелязахме, че 19-годишният заподозрян проявява особен интерес към концертите на Taylor Swift във Виена",каза Руф, като поясни, че заподозреният, който е австрийски гражданин, се е заклел във вярност на терористичната организация "Ислямска държава".

Полицията претърси жилището на един от заподозрените в Терниц, провинция Долна Австрия, и анализира вещ, намерена в дома му.

Трите концерта на Суифт бяха планирани във Виена от четвъртък до събота, като се очакваше на всеки от тях да присъстват по около 65 хиляди души.

Свързани новини

Тейлър Суифт би рекорд на Бионсе

12.09.2024

Тейлър Суифт получи ново признание

30.08.2024

Coldplay изпяха песен на Тейлър Суифт

28.08.2024

Доминацията на Тейлър Суифт продължава

26.08.2024

Тейлър Суифт с голямо сърце

22.08.2024