Заплашват Дара Екимова с убийство, тормозят я от години

Музикалният продуцент Саня Армутлиева алармира в профила си във Facebook, че Дара Екимова е била заплашвана с убийство и обиждана многократно в съобщения, предава dir.bg.

"Събрали сме доказателства и в понеделник ще пуснем сигнал, ако трябва ще има ново дело и няма да се откажем, докато държавата не вземе адекватни мерки", категорична е още Армутлиева.

За тормоза има и заподозряна - жена от Пловдив, която е била освободена от наказателна отговорност заради невменяемост.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Dara Ekimova (@dara.ekimova)

Армутлиева уточнява, че само в петък Дара е получила десетки заплашителни съобщения и обиди, като цитира част от тях, и добавя, че още през миналата година е подаден сигнал до ГДБОП по случая. Отделът за киберпрестъпления се е задействал и е открил самоличността на човека, отправял заплахите - жена от Пловдив.

"Направиха обиск в дома ѝ, иззеха телефоните и компютъра ѝ, стартира наказателно дело. Паралелно с него в Хасково беше образувано още едно дело - по сигнал на друга жертва. Съвсем наскоро то беше прекратено с прокурорско постановление поради невменяемост на лицето с искане за прилагане на принудително лечение по Закона за здравето", пише Армутлиева.

Въпросната жена е била настанена за един месец в психиатрия, след което е била пусната.

"Тя излиза и днес отново се активизира - пише по цял ден на Дара Екимова от нови профили, коментира под всяка публикация на "Вирджиния Рекърдс", касаеща предстоящия нов албум на певицата - последно, преди да изтрием, прочетох, че "Дара Екимова е починала"... Ако някой е обявен за невменяем и съответно не носи отговорност за действията си, нормално ли е да го оставим да продължи да осъществява криминалното си деяние? Един месец принудително лечение в специализирано заведение равнява ли се на близо две години почти ежедневен тормоз, който освен това продължава?", гневи се музикалната продуцентка.

Свързани новини

Започна делото, заведено от Дара Екимова

04.09.2024

Още едно ново парче от певицата

23.08.2024

Дара Екимова - "Ако целувам за последно"

20.08.2024

Чухме го в миниалбума на Роби "Двамата"

31.05.2024

Нова песен, нов хит

07.05.2024