Днес погребват Ален Делон, но не с кучето му, както бе пожелал

Легендата на киното Ален Делон, който почина на 88-годишна възраст, ще бъде погребан днес, съобщи католически свещеник, който ще отслужи службата, пред АФП.

Жан-Мишел Ди Фалко, бивш епископ в югоизточния град Гап, заяви, че актьорът го е помолил да отслужи погребалната служба. Той не посочи нито място, нито час на церемонията, но френските новинарски канали CNews и BFMTV съобщиха, че тя ще се състои в 17:00 ч. (15:00 ч. по Гринуич) в Души-Монкорбон - село в Централна Франция, където Делон е имал имот, ограден с високи стени, и където е прекарал последните си години.



Делон е заявил, че не желае национално възпоменателно събитие, а по-скоро погребение близо до кучетата му в имота му в Души. Още преди години актьорът бе заявил, че домашните му любимци винаги са го обичали повече от жените в живота му, просто защото за тях той не е Ален Делон, а техният стопанин и затова им отвръща със същото.

В завещанието си той посочва, че желае кучето му, 10-годишната белгийска овчарка Лубо, да бъде приспано и погребано редом до него. След протест от страна на активисти за правата на животните, децата на Делон отхвърлиха това желание и Лубо ще има още дни пред себе си.

По всяка вероятност, кучето ще бъде осиновено от дъщерята на актьора - Анушка, която е изявила желание да го прибере при себе си, обявиха от фондация "Бриджит Бардо".

Във Франция действително няма закон, който да забранява на собственик да умъртви домашния си любимец, като се дава възможност единствено на ветеринарните лекари да преценят дали да го сторят.

Самият Делон пък още преди години създаде в гробищата към дома си в Ла Брюлери параклис, в който към момента се намират... останките на 35 от покойните му любимци.

Свързани новини

Отиде си Ален Делон

19.08.2024