Ед Шийрън събра 60 000 души на стадион "Васил Левски" в София

България се завърна на музикалната карта на Европа, след като Ед Шийрън включи София в световното си турне Mathematics. Шоуто продължи до 23:00 часа, а над 60 000 души пяха под дъжда хитове като Shape of you, Perfect, Shivers, Love yourself, Photograph и други.

Стадион "Васил Левски" в столицата не е побирал толкова много хора от средата на 90-те години, когато в София гостува сръбската легенда Лепа Брена. Тогава на терена имаше не по-малко от 60 000 човека, жадни да слушат незабравимите ѝ хитове.

Най-ревностните почитатели на британския музикант чакаха близо 12 часа на опашка, за да могат да се доредят до заветния първи ред. Сред чакащите имаше и много чужденци - от Европа, от  Филипините и др. 

Началото постави Михаела Филева, която пя в червено костюмче, за да отстъпи място на другия подгряващ изпълнител - британския поп певец Калъм Скот. Той бе радушно посрещнат от вече огромната публика и се виждаше, че има фенове сред тълпата, които да припяват на някои негови парчета. Скот ги възнагради с едно "обичам ви" на чист български.

След това на сцената излезе и носителят на "Грами". Шийрън бе в обичайния си небрежен стил - джинси, маратонки и черна тениска с надпис Sofia, жест към града, който посещава за пръв път. Шоуто започна ударно с хитове като Castle of the Hill и Shivers. Ед сменяше китарите на всяко изпълнение, а около него се вихреше зашеметяващо светлинно и огнено шоу.

Музикантът се обърна към феновете:

"Когато бях на 18, пеех по пъбовете в Лондон. И да бъда честен мечтите ми не бяха за нещо повече. Никога не съм очаквал да пея на такъв стадион като този в София след 15 години", каза звездата.

Любопитен момент от представлението бе в неговия край, когато Шийрън излезе на сцената с фланелка на любимия си отбор Ипсуич. Не е тайна, че британецът е не само привърженик на този клуб, но и притежва 1,4% от акциите на "трактористите", а също така е спонсор на клуба.

Грандиозното шоу на космическата 360-градусова сцена, обградена от огньове, фойерверки и гигантски екрани с мултимедия, завърши подобаващо със заря, а самият Шийрън обеща първото му гостуване у нас да не е последно.

Свързани новини

Ед Шийрън пуска нов албум

16.09.2024

Ед Шийрън с грандиозен концерт в Румъния

30.08.2024

Обратното броене започна

20.08.2024

Коледни новини през август

14.08.2024

Имаме и първия сингъл от него

22.07.2024