Солистката на Ансамбъл "Пазарджик" Ива Гидикова с нова авторска песен

"Лесно е да те обичам" е най-новата авторска песен в репертоара на Ива Гидикова. 
 
За сингъла изпълнителката е вдъхновена от любовта и чистите искрени чувства, които все по-трудно партньорите в живота съхраняват помежду си. Текстът и музиката са на самата изпълнителка, а аранжиметът е дело на Александър Тодоров. Предстои заснемането на видеоклип към песента. 
 
Най-новият музикален проект e изцяло с поп мотиви. Освен с богато фолклорно творчество, Ива Гидикова е устремена да разгърне вокалния си  потенциал и в поп жанра. По този начин изпълнителката се надява заплени слушателите от младото поколение. В своята 29-годишна професионална кариера като певица и солист на Ансамбъл за народни песни и танци "Пазарджик", Ива Гидикова развива и самостоятелни изяви като изпълнител. 
 
През 2020 г. издава първия си солов албум със заглавие Част от мен. Той съдържа 21 песни, 13 от които - народни от Пазарджишката фолклорна област и 8 авторски песни по своя музика и текст, на фолклорна основа от различни области на България. Аранжиментите в албума са направени от Александър Тодоров, който залага на по-различни за фолклора музикални похвати и изразни средства, така че всяка песен да бъде представена от характера и от фолклорно-битова, през сватбарска до "етно". През 2022 г. Част от мен печели приза "Албум на годината" във фолклорната класация "Надпяване" на програма "Христо Ботев"на  БНР. 
 
Освен народна музика Ива Гидикова изпълнява и поп музика. Обича да експериментира и да колаборира различни стилове. "В края на 2023 г. зарадвах своите почитатели с друга авторска песен - "Бяла Коледа". Щастлива съм, че успях да реализирам този музикален проект в навечериeто на най-светлия християнски празник – Рождество Христово." - посочва изпълнителката. 
 
Вдъхновение за своето творчесто тя черпи от планината. Именно там се ражда идеята за друга нейна авторска песен "Там... високо", за която споделя: "Песента ми ''Там... високо" е посветена на планината, красотата и величието ѝ, на силата на човешкия дух и стремежа му към израстване. Смятам, че възката с природата е важна за всички ни и не трябва да я губим. Винаги се стремя да виждам доброто в света и хората, за това и като творец ме вълнуват теми като: любовта, прошката и светлината."
 
Ива Гидикова е възпитаник на НУФИ "Широка Лъка" - Изпълнителско изкуство - народно пеене и ЮЗУ "Неофит Рилски" гр. Благоевград: Магистър "Музикално възпитание и обучение". Тя е носител на наградата ''Сребърна лира" от Съюза на българските музикални и танцови дейци за високи художествено-творчески постижения по повод 55-та годишнината на Ансамбъл "Пазарджик".

Свързани новини

Каква чест за Батман

01.10.2024

Еди Мърфи с втори брак

18.07.2024

Един от гласовете е на Тео Койчинов!

05.07.2024

В обувките и дрехите на принцеса Даяна

28.06.2024

Global Music Report - резултатите

22.03.2024