200 агенти пазят тайните на iPhone 6

Apple е твърдо решена да спре изтичането на информация от заводите в Китай, където се произвеждат флагманските й продукти.
 
Известният блогър Sonny Dickson, който много пъти е публикувал достоверна информация за iPhone 5 и други устройства на Applе, твърди, че компанията е наела 200 служители по сигурността от Китай със задача да предотвратят инсайдерската дейност в предприятията за сглобяване на iPhone 6. "Има около 200 агента по сигурността, които пазят от всеки, който се опита да продаде аксесоари за i6 accessories”, писа вчера Sonny Dickson в Twitter.
 
Apple очаква от агентите да залавят работници, които продават на журналистите чертежи, компоненти, калъфи и аксесоари за все още неизлезлите на пазара продукти с логото на "ябълката”. И други компании са предприемали подобни действия, за да запазят до последно в тайна новите си продукти. Сред тях е тайванската HTC, но въпреки строгия контрол над информацията, флагманът HTC One M8 изтече в мрежата много по-рано от официалната премиера.
 
Според слуховете до момента, iPhone 6 ще бъде представен през септември. В интернет вече се появиха снимки и видео клипове със смартфона, за които обаче няма 100-процентова сигурност, че са автентични.

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Целият музикален бранш на едно място

05.03.2024

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023