Стартира първият в България професионален курс за специалисти за музикалната индустрия

Българска асоциация на музикалните продуценти /БАМП/, с партньорството на Института за интелектуална собственост и технологичен трансфер /ИИСТТ/ към УНСС, стартира първия в България професионален курс за обучение на специалисти в сферата на музикалния бизнес. "Музикалният бизнес като творческа индустрия" е безплатен и ще се проведе от 12 до 16 юни, от 9:00 до 16:00 ч. в УНСС в София.
 
Интензивното петдневно обучение ще се фокусира върху всички участници в екосистемата на тази индустрия – автори, музикални издатели, артисти, звукозаписни компании, мениджъри, промоутъри и др., както и върху пътя на техните приходи. 
 
Обширната програма ще бъде водена от топ академични и професионални лектори – водещи международни и български специалисти, лидери в областта, като Аби Дойл - мениджър на артисти (UK), Олег Розов – представител на дигиталния дистрибутор The Orchard, Лодовико Биенвенути - директор на Европейския офис на Международната федерация на звукозаписната индустрия /IFPI/, Силвен Пиат - Конфедерацията на авторските дружества /CISAC/ и др. Лекторите ще споделят своето ноу-хау в традиционните и иновативни подходи за успешна кариера в музикалната индустрия, чрез реални примери и казуси от практиката.
 
Сред основните теми на курса са – Интелектуална собственост и музикален бизнес, Музикално-издателска индустрия, Звукозаписна индустрия, Концертна индустрия, Дигитален свят, Маркетинг на музикални продукти, Синхронизации, Партньорство с брандове и марки, Мениджмънт на артисти, Бъдещето на индустрията.
 
Курсът завършва със сертификат, издаден от ИИСТТ/УНСС на всички, които са присъствали на минимум 80% от лекциите.

Свързани новини

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

Българска гордост

03.04.2024

Луната се сдоби с изкуство от Земята

29.02.2024