Стартира първият в България професионален курс за специалисти за музикалната индустрия

Българска асоциация на музикалните продуценти /БАМП/, с партньорството на Института за интелектуална собственост и технологичен трансфер /ИИСТТ/ към УНСС, стартира първия в България професионален курс за обучение на специалисти в сферата на музикалния бизнес. "Музикалният бизнес като творческа индустрия" е безплатен и ще се проведе от 12 до 16 юни, от 9:00 до 16:00 ч. в УНСС в София.
 
Интензивното петдневно обучение ще се фокусира върху всички участници в екосистемата на тази индустрия – автори, музикални издатели, артисти, звукозаписни компании, мениджъри, промоутъри и др., както и върху пътя на техните приходи. 
 
Обширната програма ще бъде водена от топ академични и професионални лектори – водещи международни и български специалисти, лидери в областта, като Аби Дойл - мениджър на артисти (UK), Олег Розов – представител на дигиталния дистрибутор The Orchard, Лодовико Биенвенути - директор на Европейския офис на Международната федерация на звукозаписната индустрия /IFPI/, Силвен Пиат - Конфедерацията на авторските дружества /CISAC/ и др. Лекторите ще споделят своето ноу-хау в традиционните и иновативни подходи за успешна кариера в музикалната индустрия, чрез реални примери и казуси от практиката.
 
Сред основните теми на курса са – Интелектуална собственост и музикален бизнес, Музикално-издателска индустрия, Звукозаписна индустрия, Концертна индустрия, Дигитален свят, Маркетинг на музикални продукти, Синхронизации, Партньорство с брандове и марки, Мениджмънт на артисти, Бъдещето на индустрията.
 
Курсът завършва със сертификат, издаден от ИИСТТ/УНСС на всички, които са присъствали на минимум 80% от лекциите.

Свързани новини

Барби става музеен експонат

10.07.2024

Пет дестинации на 50 км от София

31.05.2024

Family Fantasy Land за Деня на детето

22.05.2024

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024