Bulgaria Mall e "Сграда на годината 2013“ в категория "Сгради с елементи на зелена архитектура“

Bulgaria Mall спечели приза "Сграда на годината 2013“ в категория "Сгради с елементи на зелена архитектура“. 
 
Цялостното конструиране и изолация на сградата, управлението й чрез най-модерните технологии за намаление на енергийното потребление и максималното усвояване на дневна светлина посредством стъкления покрив с площ 1 800 кв.м, са основните преимущества, които подобряват енергийното представяне на търговския обект. 
 
Bulgaria Mall е първият търговски център в България, който e сертифициран по световно признатия метод за оценяване на екологичните показатели на сгради от всякакъв тип – BREEAM
 
Молът е снабден с компютърно базирана система – BMS, която контролира и управлява осветлението, вентилацията, противопожарната и другите системи на сградата при минимална енергийна консумация, като в същото време осигурява оптимални условия на работа.
 
Подаването на свеж въздух към магазините в Bulgaria Mall е осигурено посредством енергоспестяваща активна термодинамична рекуперация, до момента неприлагана в България за обекти от подобен тип. Отоплението, вентилацията и климатизацията на пасажите е осигурена посредтством водоохлаждаеми Рууфтопи.
 
Стъклената фасада на Bulgaria Mall е двойно изолирана и задържа желаната температура вътре в сградата. Фасадното и скритото декоративно осветление на пасажите в мола са изпълнени с енергоефективно LED осветление. 
 
Освен наградата за "Зелена сграда“, на тазгодишното издание на "Сграда на годината“ Bulgaria Mall бе отличен и в категорията "Търговски сгради“, заедно с още 3 шопинг центъра в България.

Свързани новини

Bulgaria Mall: твоят коледен пътеводител

07.12.2022

ЧРД, Bulgaria Mall!

16.11.2022

#ДайЗнак с Bulgaria Mall

09.09.2022

Покани лятото у дома с Bulgaria Mall!

30.05.2022

Детски фестивал в Bulgaria Mall!

13.05.2022