Ето кой е победителят в конкурса за социално предприемачество The Venture България

От тази семица Радио FM+ и CHIVAS REGAL - THE VENTURE си подават ръка за поредица вдъхновяващи интервюта с участниците и финалистите в кoнкурса за най-обещаващите социални бизнеси в света.
 
The Venture e световна платформа на Chivas Regal, която има за цел да намери и подпомогне най-обещаващите социални бизнеси в света, чиито проекти имат потенциала да окажат значимо влияние върху подобряването на живота и средата около всички нас. 
 
Българската стартираща компания Bee Smart Technologies беше избрана за един от 28-те социални предприемачи от цял свят, които ще отидат на глобалния финал на The Venture. Нейният проект ще бъде представен през юли в Ню Йорк от един от основателите - Сергей Петров и ще се бори за част от наградния фонд от 1 милион долара. 28 финалисти от различни държави ще презентират  идеите си пред престижното глобално жури на The Venture, което ще отличи онези  проекти, които представляват устойчиво решение за реалносъществуващи проблеми, пред които е изправен светът.
 
Bee Smart Technologies е млада българска компания, която си поставя за цел да намери решение на проблема с измирането на пчелите по цялата планета. Откриват го в създаването на “умни кошери” с инсталирани сензори, които позволяват на пчеларите да имат постоянен контрол и наблюдение над пчелите и да реагират в правилния момент при възникване на проблем. 
 
Преди големия финал в Ню Йорк, предприемачите, които достигнаха до него, ще вземат участие в The Venture’s Accelerator Week, която ще се проведе в Университета в Оксфорд във Великобритания. В центъра The Skoll за социално предприемачество те ще преминат през вдъхновяваща и развиваща техните умения програма, която ще им помогне да подобрят своите лидерски способности и практически умения под ръководството на световни ментори и експерти.
 
Със своя фонд от над 1 милион долара за финансиране и развитие на социални предприемачи от цял свят, платформата на Chivas Regal The Venture има за цел да развие потенциала и да популяризира пред света бизнеси със социално значимо влияние за всички нас.
 
За български финалист на The Venture се бориха 3 компании, които бяха селектирани в оспорваната надпревара с над 50 родни проекта в областта на социалното предприемачество. За най-добри в тазгодишната надпревара на The Venture бяха отличени три проекта с ясно изявен социално-предприемачески елемент: QSL Protocol (Quantitative Surveillance of Labor), Bee Smart Technologies и българският стартъп TICKEY. QSL Protocol e компютърна система за мониториране състоянието на плода по време на раждането, а TICKEY е български стартъп, който оперира с мобилни билети за градски транспорт.
 
Най-интерсните истории ще звучат всяка седмица и в предаването "Часът на идеите". Заедно ще търсим вдъхновение и идеи в разговор с някои от най-интригуващите предприемачи в България.
 
За повече информация за The Venture и постоянна подкрепа на българския финалист идете на theventure.com.

Свързани новини

Александър Ангелов представя ЗарядBOX

05.05.2017

"Работилница за репортери" ни гостува

10.04.2017

"Часът на идеите" с DigiMark

24.01.2017

“JA Startup” сбъдва студентски мечти

23.01.2017

"Часът на идеите" ви кани в "Kлуб 24"

10.10.2016