Иновациите в медицината и поредния полуфиналист в CHIVAS REGAL THE VENTURE

За български финалист на The Venture се бориха 3 компании, които бяха селектирани в оспорваната надпревара с над 50 родни проекта в областта на социалното предприемачество. За най-добри в тазгодишната надпревара на The Venture бяха отличени три проекта с ясно изявен социално-предприемачески елемент: QSL Protocol (Quantitative Surveillance of Labor), Bee Smart Technologies и българският стартъп TICKEY. QSL Protocol e компютърна система за мониториране състоянието на плода по време на раждането.
 
"По този проект работим повече от 8 години и се оказа, че колкото повече работим по него, толкова повече клонове на научни разработки се появяват. Вече имаме запиотвания от различни болници по света, но мечтата ми е нашата разработка да се реализира първо в българска болница", казва д-р Петър Игнатов.
 
Чуйте разговора му с Евелина Павлова за иновациите в медицината, как се раждат идеиите и какви са предизвикателствата на един водещ лекар в България в "Часът на идеите" днес, между 15 и 16 ч., само в ефира на Радио FM+.  

Свързани новини

Александър Ангелов представя ЗарядBOX

05.05.2017

"Работилница за репортери" ни гостува

10.04.2017

"Часът на идеите" с DigiMark

24.01.2017

“JA Startup” сбъдва студентски мечти

23.01.2017

"Часът на идеите" ви кани в "Kлуб 24"

10.10.2016