Победителят в конкурса The Venture България в "Часът на идеите"

Българската стартираща компания Bee Smart Technologies беше избрана за един от 28-те социални предприемачи от цял свят, които ще отидат на глобалния финал на The Venture. Нейният проект ще бъде представен през юли в Ню Йорк от един от основателите - Сергей Петров и ще се бори за част от наградния фонд от 1 милион долара. 28 финалисти от различни държави ще презентират  идеите си пред престижното глобално жури на The Venture, което ще отличи онези  проекти, които представляват устойчиво решение за реалносъществуващи проблеми, пред които е изправен светът.
 
Чуйте разговора на Евелина Павлова със Сергей Петров от Bee Smart Technologies
 
Bee Smart Technologies е млада българска компания, която си поставя за цел да намери решение на проблема с измирането на пчелите по цялата планета. Откриват го в създаването на “умни кошери” с инсталирани сензори, които позволяват на пчеларите да имат постоянен контрол и наблюдение над пчелите и да реагират в правилния момент при възникване на проблем. 
 
Преди големия финал в Ню Йорк, предприемачите, които достигнаха до него, ще вземат участие в The Venture’s Accelerator Week, която ще се проведе в Университета в Оксфорд във Великобритания. В центъра The Skoll за социално предприемачество те ще преминат през вдъхновяваща и развиваща техните умения програма, която ще им помогне да подобрят своите лидерски способности и практически умения под ръководството на световни ментори и експерти.

Свързани новини

Александър Ангелов представя ЗарядBOX

05.05.2017

"Работилница за репортери" ни гостува

10.04.2017

"Часът на идеите" с DigiMark

24.01.2017

“JA Startup” сбъдва студентски мечти

23.01.2017

"Часът на идеите" ви кани в "Kлуб 24"

10.10.2016