"Непреклонните" е хитът тази година!

Какво се получава, когато зад камера застават едни от най-гениалните режисьори в Холивуд, а в актьорския състав, който са избрали за новото си творение, блестят имената на Джеф Бриджис, Мат Деймън, Джош Бролин и Бари Пепър? Отговорът е - сериозна заявка за награди Оскар и не само.
"Непреклонните” (True Grid) получи цели 10 номининации  за Оскар, включително за  Най-добър филм, Най-добра мъжка главна роля за Джеф Бриджис, Най-добра поддържаща женска роля за Хейли Стейнфелд, Най-добър режисьор за дуото Джоел и Итън Коен.
Миналата седмица "Непреклонните” получи и най-престижните номинации за Британските филмови награди, сред които отново за Най-добър филм, Най-добър актьор, Най-добра поддържаща женска роля, Най-добър адаптиран сценарий и др.
Признанието на филмовите критици със сигурност превръща новия филм на братя Коен в едно от силните заглавия за началото на 2011 г. С невероятен подход и режисьорско майсторство, двамата братя съживяват на екран един от най-класическите американски уестърни, чиято първа екранизация през 1969 г. носи първия и единствен Оскар на Джон Уейн. В "Непреклонните” режисьорите се придържат към оригиналната история от книгата на Чарлс Портис, носеща същото име, което различава филма от продукцията през ’69 г.
Историята се разказва от четиринадесет-годишната Мати Рос (Хейли Стейнфелд), която е твърдо решена да намери и накаже страхливеца Том Чейни (Джош Бролин) – убиец на нейния баща. Осигурявайки си подкрепата на винаги готовия за бой пиян шериф Рустър Когбърн (Джеф Бриджис), тя потегля с него – въпреки неговите възражения – на лов за главата на Чейни. Пролятата кръв на баща й я задължава да преследва убиеца му през територията на индианците и да го открие и залови преди тексаският рейнджър Ле Бoф (Мат Деймън) да го хване и отведе в Тексас за убийството на друг човек.
 
На 10 февруари "Непреклонните”  ще открие тазгодишното БЕРЛИНАЛЕ!