Раздадоха наградите на фестивала "Сънданс"

Любовната история "Като луд"(Like Crazy) и документалният филм за асистираното самоубийство "Как да умреш в Орегон" (How to Die in Oregon) спечелиха най-големите награди на кинофестивала за независими филми "Сънданс", предаде Ройтерс.

"Като луд" на режисьора Дрейк Доремъс спечели наградата на журито за най-добър игрален филм. Лентата разказва историята на британско момиче и млад американец, които се влюбват, но са принудени да живеят далече един от друг и това излага на изпитания връзката им. За същия филм Фелисити Джоунс спечели специалната награда на журито за най-добра актриса.

Победителят в надпреварата за документални филми "Как да умреш в Орегон" на режисьора Питър Ричардсън беше сред най-обсъжданите филми на тазгодишното 27-о издание на кинофестивала. Той представя асистираното самоубийство на неизлечимо болна жена, която взема свръхдоза наркотик и буквално умира пред камерата, посочва БТА.

Наградата на публиката за най-добър игрален филм спечели "Обстоятелство" (Circumstance) на режисьора Марям Кешаварз, който разказва за две ирански тийнейджърки, които се влюбват, но културните бариери не им позволяват да бъдат заедно.

 Като най-добър документален филм публиката отличи "Бък", разказващ историята на дресьора на животни Бък Бранаман, вдъхновил филма "Повелителят на конете" с участието на Робърт Редфорд. Виж всички наградени тук.