Връчиха наградите на Гилдията на актьорите

Историческата драма и един от главните претенденти за "Оскар" в лицето на "Речта на краля" спечели голямото отличие за най-добър актьорски състав при раздаването на наградите на Гилдията на филмовите актьори в Лос Анджелис.

Звездата на филма Колин Фърт продължи успешния си сезон, отнасяйки у дома наградата за най-добър актьор за ролята му на заекващия крал Джордж VI.

Натали Портман беше определена за най-добра актриса заради ролята й на неуравновесена балерина в "Черният лебед". Тя демонстрира перфектна форма въпреки напредналата и бременност (снимки). Наградите за поддържащи роли тази година отидоха при Крисчън Бейл и Мелиса Лео за ролите им във филма "Боецът".

Отличията напълно съответстват и на "Златните глобуси", които се разглеждат като ключов индикатор за  "Оскарите", които ще бъдат обявени на 27 февруари. Историческата драма за британското кралско семейство, която има 12 номинации за "Оскар", в събота спечели и най-голямото отличие при раздаването на наградите на Гилдията на американските режисьори. Наградите на Гилдията на филмовите актьори се решават от общо 120 000 актьори.