Клаудия Кардинале идва на София Филм Фест

Легендарната актриса Клаудия Кардинале пристига като специален гост на юбилейното 15-то издание на Международния филмов фестивал София Филм Фест.

На 11 март, на гала прожекция на филма "Гепардът" на Лукино Висконти в Зала 1 на НДК, Кардинале ще получи Наградата на София на общината за своя изключителен принос към изкуството и киното. 

Клод Жозефин Роз Кардинале, по-известна като Клаудия Кардинале, е родена на 15 април 1938 г. в Тунис. На 17 години печели конкурса за най-красива италианка в Тунис и получава пътуване до Венеция по време на филмовия фестивал. По време на едноседмичния си престой си във Венеция, младата Клаудия привлича погледите на италианската филмова индустрия. Следват десетки роли вече цяло петдесетилетие.

Извън света на киното, Клаудия Кардинале е социално ангажирана жена, която се бори за правата на жените и през 2000 г. е избрана за Посланик на добра воля на ЮНЕСКО.

  


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0