Дейвид Линч ще режисира филм за "Дюран Дюран"

Световноизвестният американски режисьор Дейвид Линч ще режисира концерт на британските рок легенди "Дюран Дюран".

Шоуто в театър "Mayan Theatre" в Лос Анджелис ще бъде излъчено на живо и по "Youtube" на 23 март. Феновете ще бъдат поканени да участват в концерта, чрез функцията "Избери своята камера", и ще могат да качват снимки, които ще бъдат включвани в онлайн колажи.

"Идеята е в реално време да се опитаме да създадем няколко пласта изображения, представящи "Дюран Дюран" на сцената, един свят на експерименти, и да се надяваме на някои щастливи гафове", каза Линч.

Кийбордистът на "Дюран Дюран" Ник Роудс заяви пред "Билборд", че се надява тази комбинация да доведе до "тайнствени, магически и изненадващи" резултати.

През дългата си кариера Дейвид Линч изгражда свой характерен и нетрадиционен начин за изобразяване на филмовото повествование, разпознаваем стил от публика и критици по целия свят. Филмите му, сред които шедьоври като "Синьо Кадифе", "Туин Пийкс" и "Диво сърце" имат многобройни номинации за награда "Оскар", включително три номинации в категория режисура. Два пъти печели френската филмова награда "Сезар" в категория чуждестранен филм. Филмът "Диво сърце" (1990) му донася "Златна палма" от фестивала в Кан. Режисьорът е удостоен и с приза "Златен лъв" за цялостно творчество от филмовия фестивал във Венеция. През 2002 година, френското правителство го удостоява с ордена "Почетен легион".