Новият български филм "Love.Net" излиза на голям екран

Министърът на културата Вежди Рашидов ще присъства днес на официалната премиера на новия български филм "LOVE.NET". Премиерата ще се състои в 19:45 часа в кино "Арена – Младост".

Министерството на културата чрез ИА "Национален филмов център" осигури субсидия за филма от около 1,3 млн. лева, съобщиха от културното министерство. В главните роли в продукцията, която разказва за любовта от пръв виртуален поглед, са Христо Шопов, Владимир Пенев, Захари Бахаров, Лилия Маравиля, Койна Русева, Диана Добрева, Диляна Попова. В детските роли са Тео Аврамов и Лора Чешмеджиева. Режисьор е Илиян Джевелеков. Сценарият е дело на Нели Димитрова, Матей Константинов и Илиян Джевелеков. Оператор е Емил Христов.

На 29 октомври 2009 година в градината зад Националната художествена галерия в София бе първият снимачен ден на "LOVE.NET". Тогава режисьорът Илиян Джевелеков отбеляза пред медии, че: "Не правим захаросан филм, но положителните емоции доминират". "Използваме инерцията, която набрахме с "Дзифт", на който също сме продуценти, и се надяваме на успех", подчерта той. По думите му София е "действащо лице" в "LOVE.NET" - съвременният, модерен град - не само заведенията, а и много други хубави места, до които ще води зрителя камерата на оператора Емил Христов. /БГНЕС