Бритни Спиърс тръгва на турне с Енрике Иглесиас

Бритни Спиърс ще тръгне на турне с испанската поп звезда Енрике Иглесиас през юни, съобщи Ройтерс. Това каза самата 29-годишна певица в предаването "Добро утро, Америка" по телевизия Ей Би Си. Двамата ще изнесат концерти в САЩ и Канада.

"Обичам музиката. Това е моят свят" - каза Спиърс по време на шоуто. И допълни: "Толкова съм щастлив да бъде в състояние да я споделя с всички."

Спиърс днес пуска в продажба седмия си албум "Femme Fatale", но е изправена пред силна конкуренция от страна на Лейди Гага, Кейти Пери и Риана, които оглавяват класацията за сингли на Билборд. Това подреждане може да е чисто съвпадение, защото неотдавна и Бритни оглавяваше класацията с "Hold it Against Me", но то напомня колко много поп диви вече има на пазара.

Бритни Спиърс започна промоцията на албума си в петък с изпълнение в нощен клуб в Лас Вегас. В неделя тя изнесе миниконцерт и в Сан Франциско. Днес той бе излъчен в предаването "Добро утро, Америка" по телевизия Ей Би Си.

След повече от 10 години в музикалната индустрия Бритни Спиърс, която е на 29 години, трябва да положи повече усилия за да е на гребена на вълната в ерата на Лейди Гага, казват критиците. Отзивите за албума са различни - от положителни на сп. "Ролинг стоун", което му даде четири от пет звезди, до двете звезди, дадени от Анди Гил от в. "Индипендънт". Повечето критици изтъкват приноса на продуцентите - Д-р Люк, Макс Мартин и will.I.am, които са създали "наистина вълнуваща" музика.

От включените в албума песни те открояват "Hold it Against Me", "Inside Out", "Till thhe World Ends". Критиците са почти единодушни, че последната песен ще е хит на дансингите, но се опасяват, че Бритни може да изчезне като глас и личност. Алексис Петридис от в. "Гардиън" описва гласа й като "по-анонимен от всякога". Бритни Спиърс малко е говорила за албума, който подготвя от две години. Неотдавна тя го нарече обаче "най-добрата ми работа досега". БТА