Официално бе открит филмовият фестивал в Кан - снимки

Лейди Гага направи изненадващ концерт на кинофестивала в Кан.

Американската суперзвезда е във Франция за промоцията на новия си албум. Тя обаче посети и Кан за откриването на феста и изпя "Judas" за неговите гости. Специалното шоу на Лейди Гага беше на брега на морето, на сцена построена на прочутия булевард "Кроазет".

Холивудските звезди Антонио Бандерас и Салма Хайек по-рано пък се качиха на гигантски чифт ботуши, за да популяризират най-новия си филм - 3D анимацията "Котаракът в чизми". Филмът е базиран на приключенията в популярната приказка и се счита за продължение на Шрек. "Котаракът в чизми" ще излезе по кината през ноември.

64-то издание на филмовия фестивал бе открито с официална прожекция на филма на Уди Алън "Полунощ в Париж" и приветствие на италианския режисьор Бернардо Бертолучи. Той получи "Златна палма" за цялостно творчество. 71-годишният Бертолучи бе видимо развълнуван и посвети престижната награда "на всички италианци, които са запазили силата да се борят, да критикуват, да се възмущават".

По червения килим преминаха режисьорите Уди Алън и Емир Костурица, актьорите Робърт ДеНиро и Ума Търман, Ейдриън Броуди, Антонио Бандерас и съпругата му Мелани Грифит, Даниъл Крейг и Селма Хайек и още много други знаменитости. 

Разгледайте снимки от червения килим в галерията