"Колите 2" оглави американския боксофис

Новата анимация на Walt Disney - "Колите 2" (Cars 2 3D) оглави американския боксофис.

3D aнимацията е спечелила 68 млн. долара през почивните дни. На втората позиция в подреждането е "Палавата класна" (Bad Teacher) с Камерън Диас и Джъстин Тимбърлейк. В старта си на екран комедията, разказваща за млада и доста цинична учителка в средното училище, хлътнала по новия си колега, е спечелила 31 млн. долара (плюс още 18,3 от салоните в останалите страни).
С две позиции пада лидерът от предходното издание на боксофиса - блокбъстърът "Зеленият фенер" (Green Lantern), който след 52,6 млн. в първия си уикенд, през втория се отчита с едва 18,3.

Почти милиард долара пък са приходите на четвъртата серия за капитан Джак Спароу. Откакто е на екран "Карибски пирати: В непознати води" печели почти два пъти повече от първата серия на пиратската поредица. По всичко личи, че тандемът между Джон Деп и Пенелопе Круз ще бъде най-успешния досега.
Новото предложение на Уди Алън - романтичната комедия "Полунощ в Париж" (Midnight in Paris) приключва топ 10 на най-гледаните заглавия зад Океана с 4,4 млн. през уикенда и общо 28,5 в шестата си седмица на екран в САЩ и Канада.