Леонардо ди Каприо вече печели повече от Джони Деп

Карибският пират Джони Деп (Johnny Depp) бе детрониран от върха на класацията на списание Форбс за най-скъпо платени актьори. С приходи от 75 млн. долара, през 2011 г. мястото му заема Леонардо ди Каприо (Leonardo DiCaprio), който беше на петата позиция миналата година.

През изминалата година Деп има доходи от 50 милиона долара.

След участието си в хитовия филм "Титаник" от 1997 г. Леонардо ди Каприо не се изкуши от бърз успех, а започна внимателно да подбира ролите си. През 2000 г. той участва в "Плажът" на Дани Бойл. Две години по-късно за пръв път работи с Мартин Скорсезе в "Бандите на Ню Йорк". Същата година Стивън Спилбърг го режисира в "Хвани ме, ако можеш".

Някои от филмите му се превърнаха в блокбъстъри, но по-същественото е, че те наложиха Ди Каприо като актьор, който работи с най-добрите режисьори на планетата. През 2010 г. тази репутация помогна на Ди Каприо да се превърне в най-високо платения актьор в Холивуд. Двата му големи филма "Злокобен остров" и "Генезис" спечелиха общо 1,2 млрд. долара. "Злокобен остров" бе и четвъртия съвместен филм на Ди Каприо със Скорсезе, а "Генезис" бе под режисурата на Кристофър Нолан.

Джони Деп също е от актьорите, които придобиха слава на млади години, но и внимателно избират ролите си. Джони винаги е предпочитал да работи с нестандартни режисьори, като Тим Бъртън и Джон Уотърс. Може би точно затова, когато се появи в главната роля в "Карибски пирати" през 2003 г. той не позволи, именно заради различното си присъствие, филма да стане поредния летен блокбъстър. До момента четирите части на поредицата "Карибски пирати" имат печалби от 3,7 млрд. долара в световния боксофис. Сега Джак Спароу е неизменна част от пиратската поредица, която вече се превърна в приключенска класика.

В класацията на трето място е Адам Сандлър (Adam Sandler), който е заработил 40 млн. долара. Последният му филм "Дърти хлапета" достигна големи печалби, възлизащи на 271 млн. долара.

Под номер 4 в класацията на "Форбс" е Уил Смит (Will Smith), който също се постара да се открои и да изгради свой отличителен образ. Той винаги е онзи герой, който се появява и спасява положението. Благодарение на хонорара си от "Мъже в черно III" за едногодишния период той има приход от 36 млн. долара.

На пето място се нарежда Том Ханкс (Tom Hanks) с 35 милиона. Последният му филм "Лари Краун" с Джулия Робъртс не постигна големи резултати в боксофиса, но това не засегна нивото на доходите му.


 

Свързани новини

Лео Ди Каприо плати $ 200 000 за среща

15.01.2013

Джони Деп записа песен с Aerosmith

10.08.2012