Препоръчваме ви да гледате на кино:

Дългоочакваният нов филм на режисьора Стивън Содърбърг (Секс, лъжи и видео) с участието на цяла плеяда от звезди: Мат Деймън, Кейт Уинслет, Гуинет Полтроу, Джуд Лоу, Марион Котиар и Лорънс Фишбърн от днес е по кината.

"Заразяване" (Contagion) е базиран, за щастие, върху неслучила се хипотеза. Целият кошмар във филма е резултат от реална възможност за мутация на вирус, появил се в Малайзия през 90-те. Мутация, която не е станала, поне засега.

Мръсна игра (Tresspass)

Режисьорът Джоуел Шумахер (Телефонна клопка) връща Никълъс Кейдж към доста по-сериозните, откъм актьорска игра образи. "Мръсна игра" не е новият "Да напуснеш Лас Вегас", но определено е стъпка в правилната посока за кариерата на Кейдж. Партнира му Никол Кидман, в ролята на красивата съпруга. Семейството става жертва на грабеж, но нищо не е такова, каквото изглежда, и всеки от участниците в кризисната ситуация играе своята собствена мръсна игра...

С прожекцията на "Москва, обичам те" в Дома на киното започва Седмицата на руските филми в България.

В програмата, която ще се проведе от 21 до 30 октомври 2011 г. включително, ще бъдат показани съвсем нови филми. Те са произведени са през 2010 г., в различни жанрове и до сега не са показвани пред българска публика.

В столицата кинофорумът ще се проведе от 21 до 26 октомври в Дома на киното, където ще се състои и официалното откриване на 21.10.2011 г., от 19.00 часа. От 24 до 30 октомври 2011 г. форумът ще "гостува" на гр. Варна, Фестивален и конгресен център, зала "Европа", а от 25 до 29 октомври 2011 г. - на гр. Бургас, Дом на културата. Входът за всички прожекции е свободен.