Официален трейлър на "Игрите на глада"

Екранизацията по едноименния бестселър на Сюзан Колинс, продукцията на Lionsgate "Игрите на глада" е едно от най-очакваните кино заглавия в началото на 2012 г. По последна информация "Игрите на глада" ще излезе по кината на 23 март 2012г.

Филмът е по първата част от трилогията, издадена в над 41 страни по света. Фантастичният екшън въвлича зрителите в нов свят и обществен ред. Всяка година сред развалините на някогашната Северна Америка правителството на новосформираната държава Панем принуждава всяка от дванайсетте си области да изпрати по едно момче и едно момиче, тийнейджъри на възраст между 12 и 18 години, да се състезават в Игрите на глада.

Отчасти извратено зрелище, отчасти правителствена тактика за сплашване, Игрите на глада са събитие, предавано в националния телевизионен ефир, в което участниците трябва да се борят едни с други, докато оцелее само един.

В проекта, продуциран от Нина Джейкъбсън и Джон Килик, са привлечени както млади, така и утвърдени на големия екран таланти. Главната роля е поверена на Дженифър Лорънс (Jennifer Lawrence), позната от "Х-Мен: Първа вълна" и "Зимен дар".

Героинята на Лорънс, 16-годишната Катнис Евърдийн, приема участие в Игрите, заемайки мястото на по-малката си сестра, избрана в жребия, за да я спаси. Тя може да разчита единствено на изострените си инстинкти и на наставничеството на пропилия се бивш победител Хеймич Абърнати (Уди Харелсън).

Към младата актриса се присъединяват Джош Хътчерсън (Josh Hutcherson), в ролята на Пийта Меларк и Лиъм Хемсуърт (Liam Hemsworth) като Гейл Хартхорн.

В лентата участва и Доналд Съдърланд (Donald Sutherland) като Президента Сноу, абсолютен владетел на Панем от самото начало на съществуването му.

Особена роля във филма има музикантът Лени Кравиц (Lenny Kravitz), който играе личния моден стилист на Катнис – Цина.

Сред другите актьори във филма са Уес Бентли (Wes Bentley) в ролята на Сенека Крейн, главен отговорник за 74-те Игри на глада ,Елизабет Банкс (Elizabeth Banks) като Ефи Тринкет, отговорник на Катнис и Пийта, определена от Капитола да придружава и съветва; Стенли Тучи (Stanley Tucci) като Цезар Фликърман, домакин и водещ на игрите.
 

Свързани новини

Най-продаваните книги в САЩ

13.01.2012