В Сараево са потресени от филма на Анджелина Джоли

Режисьорският дебют на актрисата Анджелина Джоли, за войната в Босна, върна зрителите в Сараево към жестоките и тъжни спомени от събитията през 1992-95 година.

"В земя на кръв и мед" (In the Land of Blood and Honey) бе показан в Сараево един ден преди премиерата си в САЩ. "Когато избухваха бомби, имах чувството, че войната продължава" каза зрителка , която е преживяла 43-месечната обсада.

Филмът предизвика противоречиви реакции. Повечето от зрителите на първата прожекция бяха мюсюлмани. Някои босненски сърби призоваха лентата да бъде забранена. Други настояват да бъде показвана. "Аз съм против забраните на произведения на изкуството", каза Неделько Зеленович, директор на културен център в сръбската част на Сараево, и добави: "Времето и зрителите ще произнесат окончателната присъда". Кевин Съливан, който е бил кореспондент в Босна по време на войната, казва, че филмът е "силна и успешна драма, темите са поднесени много автентично и са избегнати много от клишетата, които бихме могли да очакваме". "В земя на кръв и мед" е номиниран за "Златен глобус" в категорията за най-добър чуждоезичен филм.  

Свързани новини

Анджелина Джоли не е болна от хепатит С

27.09.2012

Анджелина Джоли се нуждае от черен дроб

25.09.2012

Брад Пит кръсти виното си "Pink Floyd"

28.08.2012

Сватбата на Брад и Анджи е този уикенд

10.08.2012

Кариерата била на заден план за Джоли

03.07.2012