Изпратихме великана Коста Цонев

Десетки приятели и колеги на големия български актьор Коста Цонев дойдоха днес в Народния театър "Иван Вазов", за да се простят с него и да го изпратят в последния му път, предаде БГНЕС.

"Много съм научила от него, не можах да му дам нищо, но ще се мъча да не срамя паметта му. Казваме "Сбогом", но той не ни изоставя и нека всички довечера отново го видим, че е жив човекът от Ла Манча", сподели Татяна Лолова. "Коста Цонев бе Висок, строен, личностен, забележим, суров към себе си, взискателен към всеки, който работи, еталон, великолепен, насмешлив, сериозен", каза още тя.

"Отиде си от мен един много добър приятел, който много ми е помагал, много съвети ми даваше за реформите и Слава Богу - имаше реформи и благодаря на Коста за това", каза министърът на културата Вежди Рашидов, който също дойде да поднесе цвете за последен път пред големия български талант Коста Цонев. "Отиде си един великан", допълни той.

Сред тези, които дойдоха да почетат паметта на великия талант бяха и лидерът на НДСВ Христина Христова и много бивши депутати и министри на националното движение. Председателят на 39-тото Народно събрание проф. Огнян Герджиков си спомни как именно Коста Цонев като най-възрастния народен представител открива първото заседание на 39-тия парламент. "Помня го с тази негова величествена осанка, със силното му присъствие. Той придаваше един колорит в НДСВ. Беше наистина много достойна личност и сега отива в един по-добър свят", каза още проф. Герджиков. /БГНЕС