Анджелина Джоли плака на премиерата на филма си в Сараево

Кинозвездата Анджелина Джоли се разплака по време на премиерата в Сараево на филма й "В земя на кръв и мед".

Актрисата  пристигна в столицата на Босна и Херцеговина заедно с Брад Пит, за да представи първия си режисьорски филм. Прожекцията на филма бе в спортната зала "Зетра" пред около 5000 души. Джоли поздрави присъстващите на босненски - Добър вечер! Благодоря ви, че днес сте тук! След това през сълзи тя говори пред публиката, която стана на крака и непрекъснато я аплодираше.

"Много добре осъзнавам, че този филм ни връща към кървавите емоции, но чрез тях припомняме за страданията, които всички вие преживяхте", каза още Джоли. На премиерата присъства целият политически и обществен елит на Босна и Херцеговина. В залата бяха много дипломати и чужди представители в Сараево.

Филмът на Анджелина разказва историята за насилието над жените по време на войната в Босна от 1992 до 1995 г. Лентата проследява любовта между млада мюсюлманка (в ролята Жана Марянович) и сърбин (Горан Костич), които се озовават в противоположни лагери сред избухването на конфликта. Всички актьори, които играят във филма, идват от страни от бивша Югославия.

Свързани новини

Анджелина Джоли не е болна от хепатит С

27.09.2012

Анджелина Джоли се нуждае от черен дроб

25.09.2012

Брад Пит кръсти виното си "Pink Floyd"

28.08.2012

Сватбата на Брад и Анджи е този уикенд

10.08.2012

Кариерата била на заден план за Джоли

03.07.2012