12 зрители отидоха на премиерата на филма на Анджелина Джоли в Белград

Само 12 души са посетили премиерата на филма "В земя на кръв и мед” на Анджелина Джоли в Белград. Освен това някои са напуснали киносалона преди края на 127-минутната лента. Според местно издание, хората напускали белградското кино "Делта” с думите "Този филм изобщо не е за любовта, както твърди авторката му".

Филмът е заснет през 2010 с актьори от бившите югославски държави. Той разказва историята на мюсюлманка и сърбин, които се влюбват преди войната и се срещат отново, когато тя е пленена от отряд на босненската сръбска армия, командван от нейния бивш любим.

Сърбите реагираха гневно на появата на лентата, твърдейки, че тя ги представя като злодеи. Противно на широко разпространените слухове, обаче, "В земя на кръв и мед" не беше забранен.

Членът на Филмовата академия в Белград Мирко Бекович обвини филма на Джоли, че е предубеден. Той "представял босненските мюсюлмани като цивилизовани хора, а сърбите като диви селяни".

Войната в Босна и Херцеговина /1992-1995г./ отне живота на около 100 хиляди души, а милиони превърна в бежанци. Твърди се, че около 20 хиляди жени са били изнасилени по време на конфликта.

Свързани новини

Анджелина Джоли с двойна мастектомия

14.05.2013

Анджелина Джоли е лице на "Newsweek"

08.12.2011