Сбогом "Д-р Хаус"

Тази вечер е последният епизод на телевизионната поредица "Д-р Хаус" на телевизия "Фокс". Заглавието на финалната серия от последния осми сезон е "Всички умират" ("Everybody dies") и ще бъде предшествана от дълга един час ретроспекция на историята на една от най-известните телевизионни медицински драми.

Британският актьор, който стана звезда със сериала - Хю Лори смята, че зрителите ще са доволни от финала. "Мисля, че публиката ще е щастлива, не защото Хаус е научил някои житейски уроци - това не е неговата същност. Мисля, че хората ще се радват за него." Актьорът, който стана световноизвестен с ролята си на доктора, който подобно на детектив открива следите към диагнозата за заболяванията на своите пациенти, казва още, че за героя му предстои предизвикателство, както и че най-лошото възможно нещо, което може да му се случи, и той би счел за депресиращо, е духът му да бъде сломен. "Фактът, че той все още успява да хвърля кал в очите на хората и да вбесява околните с поведението си, е нещо, което по някакъв начин харесвам в него", коментира Лори, предава dnevnik.bg.

За конфликта, пред който Хаус се изправя във финала, създателят на поредицата Дейвид Шор споделя още, че Хаус ще попадне в много трудна ситуация заедно с Уилсън, като ще му се наложи да си представи какво трябва или ще бъде бъдещето му." Запитан как той ще се справи с това, Шор, споделя, че Хаус винаги е бил добър приятел. "Радвам се, че завършваме сериала с фокус върху отношенията между Хаус и Уилсън", са думите му. В последните няколко епизода преди финала Уилсън се изправя пред диагнозата рак, която не пречи на неговия близък приятел да продължи с жлъчния си хумор.

Въпреки четирите си номинации за "Еми", "Д-р Хаус" не получи нито едно от големите телевизионни отличия. За сметка на това за своята роля Лори спечели "Златен глобус" и две отличия от Гилдията на екранните актьори.
 

Свързани новини

София Вергара е най-богатата тв актриса

19.07.2012

Почина актриса от "Отчаяни съпруги"

04.06.2012