Ник Кейв е сценарист на гангстерския екшън "Беззаконие"

От 7 септември ни предстои да се запознаем с един ярък отрязък от историята на американската престъпност в гангстерския епос "Беззаконие".

Филмът на режисьора Джон Хилкоут (“Пътят“, “Предложението“) проследява истинската история на прословутите трима братя Бондюрант – контрабандисти, които правят скок към Американската мечта през периода на Сухия режим.

Филмът е създаден по романизираната история на автора Мат Бондюрант за неговото семейство “Най-мокрият окръг в света“ и е събрал актьорски състав от талантливи звезди от новото поколение – Шая Ла Бьоф, Том Харди, Джесика Частейн, Джейсън Кларк, Миа Васиковска, Дейн Де Хаан – заедно с двама от най-прекрасните актьори на своето време Гай Пиърс и Гари Олдман.

За идеята си да филмира “Беззаконие“ Хилкоут казва, че е харесал романа, защото обича уестърните, но е решил да направи гангстерски филм, тъй като това е любимият му жанр в киното.  Хилкоут привлича стария си приятел и сътрудник от художествената академия Ник Кейв да напише сценария и естествено музиката за филма.“Песните на Ник са вдъхновени от разказа, което добавя нещо повече към сценария и най-вече придава музикалност на всички филми”, разказва Хилкоут. "Когато Ник пише материала и музиката, първо идва музика, после сценарият и после пак музика.“

Кейв смесва жанровете блус и госпъл на афроамериканците с кънтри музиката на този регион, която е шотландско-ирландска по това време. Миксира творци, периоди и създава знаково звучене на филма. Рейф Станли, който е кънтри певец пее “Бяла светлина, бяла топлина“ на Велвет Ъндърграунд, която е за наркотици. Тогава незаконният алкохол се е приемал като дрогата днес, коментира Хилкоут.

Романтичната любов също е ключ към историята в “Беззаконие“. Влиянието на двата женски образа – Маги (Джесика Частейн) и Бърта (Миа Васиковска) и отношенията им с братята Бондюрант са възлова тема в гангстерската история.

“Беззаконие“ е заснет за 43 дни в околностите на Пийчтрий Сити, Джорджия, което е предградие на Атланта. Локацията се оказва голям плюс за продукцията по много причини, включително широк спектър от сгради, датиращи от времето на Сухия режим или по-ранни. Един рядко използван лунапарк в Гей, Джорджия е вторична локация за продукцията, като предлага множество нереставрирани сгради от периода. Друга локация, която си струва да се отбележи, е Ред Оук Крийк Бридж – най-дългият покрит мост в Джорджия. Построен през 40-те години на 19-ти век от освободения роб Хоръс Кинг, той още се използва днес и е чудесен фон за една от сцените във филма.
 

Свързани новини

Работи се по чета част на франчайза

04.04.2024

Изживейте всяка песен!

25.03.2024

Първи кадри на новия филм с Джей Ло

15.03.2024

Най-лошият филм за 2023г. е ...

12.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024