"Ридик" оглави американския бокс-офис

Фантастичният екшън „Ридик" с участието на Вин Дизел оглави северноамериканския бокс-офис в първия уикенд от излизането си по кината.

Филмът за бившия затворник успя да измести от първото място биографичната лента за британската момчешка банда "One Direction: Това сме ние" (One Direction: This Is Us).

На второ място с приходи от 91,9 млн. долара се нареди "Икономът" (The Butler) на режисьора Лий Даниелс, който разказва историята на чернокожия служител в Белия дом Алън Юджийн (Форест Уитакър). След него в класацията следва мексиканския "Instructions Not Included".

Комедията с участието на Дженифър Анистън „Сем. Милър" (We're the Millers) заема четвъртото място в бокс-офиса след като успя да заработи общо 124 млн. долара  за пет седмици.

В средата на финансовата класация намираме анимационния „Самолети" (Planes) с 4.27 млн. долара приходи от уикенда. Комедията със звездните гласове на Стейси Кийч, Дейн Кук, Брад Гарет и Тери Хачър спечели 79.3 млн. долара за пет седмици по кината в САЩ и Канада.
 

Свързани новини