Почина актьорът, изиграл Чубака

Питър Мейхю, актьорът, който изигра Чубака и беше любимец на феновете на „Междузвездни войни" почина на 74 години в дома си в Тексас САЩ. Семейството на Мейхю не уточнява каква е причината за смъртта му.
 
Британско-американският актьор изигра гигантския воин ууки (Чубака) в оригиналната трилогия, започваща през 1977 г., както и в по-късните филми до 2015 година.
 
Списание „Варайъти“ пише, че актьорът бил открит случайно от продуцентите на „Междузвездни войни“, докато работил като санитар в болница. Създателят на филма Джордж Лукас го облича в костюма на легендарния Чубака заради гигантския му ръст – 218 сантиметра.
 
"Той вложи сърцето и душата си в ролята на Чубака и се раздаваше във всеки кадър", се казва още в съобщението на семейството му.
 
"Пребори се с инвалидната количка, за да стои изправен и да изиграе още веднъж Чуи в" Междузвездни войни: Пробуждането на силата", пишат близките му.
 
Марк Хамил, който изигра Люк Скайуокър в оригиналните филми на "Междузвездни войни", описа Мейхю като "най-нежния гигант".

Свързани новини