Мария Бакалова с първи коментари след номинацията за "Оскар"

"Самото говорене и поставянето на името ми до тези утвърдени артисти, които са огромно вдъхновение за мен, и от които съм се учила, е достатъчно." Това каза 24-годишната Мария Бакалова, която стана първата номинирана българска актриса за наградата на Американската киноакадемия.
 
Актрисата получи високото признание за ролята си в "Борат 2". Номинираните за "Оскар" за най-добра актриса в поддържаща роля, освен Бакалова са още Глен Клоуз за "Елегия Хилбили", Оливия Колман за „Бащата“, Аманда Сайфред за "Манк", Юн Ю-джун за "Минари". 
 
За филма "Борат", който е твърде провокативен и няма как да се харесва на абсолютно всеки, актрисата каза: "Макар да поставя и някои чисто американски проблеми, цялостно това е един протест срещу неравноправието. Трябва да се държим по-добре един с друг.  Мисля, че хората са достатъчно пораснали последните няколко години, за да имат способност да се разсмеят. Ако имаш самоирония, това е висша степен на интелект, според мен. Надявам се хората наистина да се осъзнали, че зад тези глуповати шеги и този нелеп хумор стоят по-важни съобщения - за това каква е функцията на жената в 21 век, трябва ли патриархатът да съществува, трябва ли да се променим само и само да се впишем в нормата. Защо? Може ли жената, освен да бъде майка, да има и професия? Разбира се, че може! Това е нещото, на което се опитахме да наблегнем".
 
В отговор на въпрос за това дали "Борат 2" е риалити и дали има кадри със скрита камера, най-вече за сцените с лекаря и с Рудолф Джулиани, Мария поясни, че филмът не е риалити и няма скрита камера, въпреки че има няколко подобни кадъра в лената. Бакалова уточни, че всички хора са знаели, че се снимат във филм и са имали предварителни договорки. Основното, което отличава лентата е, че тя няма сценарий, а хората правят това, което усещат, и именно това е интересното като социален експеримент. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Maria Bakalova (@mariabakalovaofficial)

 
 
За номинацията си за поддържаща женска роля Мария разбира докато е на снимачната площадка на новия филм на Джъд Апатоу  "Балонът" в Лондон, в който си партнира със звездите Дейвид Духовни, Педро Паскал и други популярни имена от световното кино. Бакалова разкри, че умишлено не е гледала обявяването на номинациите и е предпочела да продължи работата си, но режисьорът я е изненадал и е получила много поздравления от екипа.  
 
Мария сподели, че е поздравила автора на "Борат" Саша Барън Коен, с когото са си разменили няколко съобщения. Екранният баща на Тутар, в чийто образ влиза Мария пък написа в профила си в Instagram: "Поздравления, България! Ти ни даде невероятно талантливата и смела Мария Бакалова, която е биещото сърце в "Борат 2". Ние също сме много развълнувани за тази историческа номинация!"

Номинации Оскар 2021 

Саша и Мария ще се видят на церемонията по раздаването на Оскарите, която е насрочена на 25 април, защото "Борат 2" ще се състезава за статуетката за оригинален сценарий, а Саша Барън Коен е номиниран за поддържаща мъжка роля за филма "Процесът на седемте от Чикаго". 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Sacha Baron Cohen (@sachabaroncohen)

Свързани новини

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024

Мария Бакалова с нова роля

30.11.2023

Мария Бакалова се снима с Жан Рено

11.05.2023

Нова лента с Мария Бакалова

11.01.2023

Идва краят на "Пазители на галактиката"

06.12.2022