Нина Добрев засне филм за "дизайнерските бебета"

Нина Добрев събра вниманието на червения килим на филмовия фестивал Mammoth тази седмица. Освен че е много привлекателна, 33-годишната актриса от български произход направи дебюта си като режисьор. 
 
На фестивала Нина представи своя първи късометражен филм "The One". Лентата е психологически трилър, посветен на темата за  генното инженерство и "дизайнерските бебета". В него участват звездата от сериала "Pose" Индия Мур, както и детските актриси Райън Киера Армстронг и Съмър Фонтана. На снимката Нина позира с колегите си в проекта Уилям Дей Франк и Камерън Фул.
 
За да подкрепят Добрев, на събитието бяха приятелките й - актрисите Кейт Босуърт и Ашли Грийн, пише Дейли Мейл. Изданието припомня и интервю с актрисата-режисьор, която споделя, че идеята й да заснеме късометражния филм е да привлече интерес за създаването на игрален филм или сериал по темата. 
 
Нина споделя още, че собствените й преживявания от замразяването на яйцеклетки я въвеждат в идеята за "дизайнерските бебета".
 
"Бях шокирана, когато разбрах, че хората имат способността не само да знаят какъв ще бъде полът на детето им, но също така могат да избират цвета на очите му, или да избират дали да бъде момче или момиче, включително и прогнозната му височина.", разказва Добрев.
 
"Толкова е завладяващо, че технологията е напреднала до такава степен, че можем да направим това, но също така поставя въпросите: Това морално ли е? Трябва ли хората да правят това? И какви са предимствата, които тези деца ще имат?", разсъждава красивата актриса, която обаче не разкрива дали самата тя обмисля да се възползва от генното инженерство, когато един ден реши да има дете. 

Свързани новини

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024

Няма да гледаме повече за Джон Сноу

11.04.2024