Прожекторите угасват: Брус Уилис се оттегля от актьорството заради болестта си

Брус Уилис се оттегля от актьорската професия заради диагноза, която води до затруднения в говора, разкри дъщеря му Румър Уилис в Инстаграм.
 
Звездата от "Умирай трудно" е диагностициран с афазия - загуба или увреждане на способността да се възпроизвежда език, или да се разбира чужда реч, пояснява life.dir.bg.
 
"На невероятните поддръжници на Брус - като семейство искахме да споделим, че нашият любим Брус изпитва някои здравословни проблеми и наскоро беше диагностициран с афазия, която се отразява на когнитивните му способности. В резултат на това Брус се оттегля от кариерата, която е означавала толкова много за него.
 
Това е наистина време на предизвикателства за нашето семейство и сме толкова благодарни за вашата постоянна любов, състрадание и подкрепа. Преминаваме през това като силен семеен екип и искахме да го направим достояние до феновете му, защото знаем колко много означава той за вас, както и вие за него.
 
Както Брус винаги казва, "Ударете го на живот" и заедно планираме да направим точно това.
 
С любов: Ема, Деми, Румър, Скаут, Талула, Мейбъл и Евелин", написа семейството на 67-годишната звезда от "Умирай трудно".
 
 
През последните години Брус Уилис се снимаше предимно в нискобюджетни проекти. Преди около година пресата зад Океана съобщи, че причината за това е проблем на холивудската знаменитост със запомнянето на репликите от сценариите. Тогава обаче никой не обърна внимание на твърдението, заклеймявайки го като поредната спекулация по негов адрес.
 
Истината беше разкрита по-рано тази година, когато режисьорът Мат Ескандари, работил с емблематичния екшън герой в "Hard Kill", "Survive the Night" и "Trauma Center", се включи в коментарите под видео в популярния YouTube канал "Half in the Bag", чиято основна тема бе западането на носителя на две отличия "Еми" и един "Златен глобус" в развлекателната индустрия. 
 
Отговаряйки на друг потребител на сайта, обясняващ, че се е натъкнал на материал, според който Уилис губи паметта си и през по-голямата част от времето е дезориентиран, режисьорът директно каза, че той страда от деменция. "Вярно е. Режисирах общо четири филма с него, така че знам от първа ръка. Тъжно е да видиш легенда като Брус да рухва точно пред очите ти. Видях го, докато работих с него през последните няколко години", гласят думите му, които малко по-късно бяха изтрити от коментарите под видеото. 
 
Всичко в интернет обаче е завинаги и скриншоти - и още повече слухове - не спираха да се въртят в публичното пространство. Вероятно това е подтикнало семейството на Уилис да "излезе на чисто", за да пресече по-нататъшните спекулации.

Свързани новини

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024

Наградите са предвестник на "Оскар"-ите

12.04.2024

Няма да гледаме повече за Джон Сноу

11.04.2024