Глобиха продуцентите на "Rust" с Алек Болдуин заради неспазени мерки за сигурност

Глоба от 137 хиляди щатски долара беше наложена на продуцентската компания "Rust Movie Productions", която стои зад филма "Rust", при чието заснемане беше убита операторката Халина Хътчинс, предадоха световните информационни агенции.
 
Финансовата санкция е наложена от Бюрото за здраве и безопасност на работното място в щата Ню Мексико, където се снимаше продукцията. След трагичния инцидент от октомври м.г., работният процес по лентата бе спрян, припомня life.dir.bg.
 
Проверка на ведомството в Ню Мексико е установила, че компанията е била наясно, че "не се спазват процедурите за безопасност при използване на огнестрелно оръжие на снимачната площадка". Продуцентите са проявили "безразличие към безопасността на служителите", като не са предприели мерки за спазване на протоколите за сигурност.
 
Службата наложи максималната глоба от $136 793 и нареди да бъде платена в рамките на 15 работни дни.
 
През октомври м.г. по време на репетиция за сцена от продукцията актьорът Алек Болдуин случайно застреля операторката Халина Хътчинс и рани режисьора Джоел Соуза. Оказа се, че използваният от него реквизитен пистолет е бил зареден с бойни, вместо с халосни патрони. Разследването на тежкия инцидент продължава.

Свързани новини

Никълъс Кейдж е Дракула в нова комедия

30.03.2023

"Dungeons and Dragons" е хит по кината

28.03.2023

Гуинет Полтроу на съд

22.03.2023

Документална премиера на феста

16.03.2023

Куентин Тарантино приключва с киното?

15.03.2023